''ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ'' ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΡΤΙΕΡΟ

 
Τον περασμένο Μάιο η ΑΕΚ στο γήπεδο του Άρεως κέρδιζε μέχρι το 75 με 2 - 0 χάρη σε δυο γκολ του μελαχροινού Λιβάϊ Γκαρσία στο 53 και στο 58. Τελικά, το παιχνιδάκι το πήραν οι γηπεδούχοι με 3 - 2 και αφού πέτυχαν το τρίτο στο 92. Μαγκιά; Η απάντηση η σωστή είναι ότι το ποδόσφαιρο παίζεται από δυο αντιπάλους. Δεν εξαρτώνται όλα από τη μια ομάδα.
Χθες στο Βικελίδης ο κακός και πάλι Ολυμπιακός, με εικόνα καφενείου που είχε διάθεση να παλαίψει, να διεκδικήσει το αποτέλεσμα, ευτύχησε να προηγηθεί στο τέταρτο κιόλας, απέναντι σ' έναν Άρη χωρίς αγωνιστική ταυτότητα. Και το έργο πήγαινε κατ' ευθείαν στη νίκη του ανάπηρου Ολυμπιακού με τον Άρη ο οποίος είχε παραδώσει το πνεύμα. 
Τι, τελικά, έγινε και το 0 - 1 μετατράπηκε σε 2 -1 μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά (76-81); Η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε show, ενα κόλπο χορευτικό με την έξοδο του τερματοφύλακα κι έτσι σε άδειο τέρμα επήλθε η ισοφάριση. Παρένθεση απαραίτητη: Σχολιάζεται εδώ και και καιρό στον Ολυμπιακό ο 33χρονος Τσέχος τερματοφύλακας Θωμάς Βάλτσικ διότι δεν κάνει εξόδους, Παραμένει κολλημένος κάτω από τα δοκάρια κι όταν χρειάζεται να βγει έξω. Να, τι έπαθε χθες ο άμοιρος που έκανε την έξοδο από τη στενή περιοχή του;
Χωρίς να είναι καλύτερος ο Άρης των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πήρε μια μεγάλη νίκη εντυπώσεων από τον πρωταθλητή, που για μια φορά ακόμα εμφανίστηκε με... διαφοροποιήσεις προσώπων και ''τακτικής''. 
Αν έχει- γιατί να μην έχει; - σημασία και τούτο: Μετά από πέντε αγωνιστικές μια άλλη βαθμολογία, αυτή με τις ομάδες που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ. 
Παναθηανϊκός 1, ΠΑΟΚ 2, ΑΕΚ 3, Άρης και Ολυμπιακός από 4 γκολ. 
Κάτι άλλο: Προηγείται στη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός με 15 πόντους, ακολουθούν ΠΑΟΚ 11, Άρης 10, ΑΕΚ 9 και από 8 Ατρόμητος και Ολυμπιακός, οι οποίοι θα συναντηθούν στο Καραϊσκάκη την προσεχή αγωνιστική.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ... ΕΚΠΛΗΞΗ;