Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ...

 
Να κάνουμε ένα γρήγορο ταμείο, μέχρι σήμερα στο μουντιάλ. Τα ουσιώδη. Τα άξια να αναφερθούν. Δυο ομάδες δεν πήραν ούτε ισοπαλία. Το Κατάρ και ο Καναδάς. Συμβαίνει. Το Κατάρ έβαλε ένα μόνο γκολ, ο Καναδάς δυο. Συμβαίνει. Η Ιαπωνία ήταν η πρωταθλήτρια των εκπλήξεων. Κέρδισε 2- 1 με ανατροπή Γερμανία και Ισπανία. Έκπληξη και η νίκη με το ίδιο σκορ της Σαουδικής Αραβίας επί της Αργεντινής. Και με 2 -1 νίκη της Κορέας σε βάρος της Ισπανίας. Τέλος, το ταπεινό Καμερούν νίκησε 1 - 0 την περιλάλητη Βραζιλία.
Έκπληξη τι θα πει; Να μείνει εκτός κόλπου από ομάδα χωρίς τύχη στη συνέχεια μια χώρα που έχει κατακτήσει το μουντιάλ. Όπως η Ισπανία η οποία δεν σκόραρε ούτε στα πέναλτυ με το Μαρόκο, που αυτό πέρασε στους ''8''. Δεν είναι έκπληξη ο αποκλεισμός από τους ''16'' της Ουρουγουάης, διότι έχει πάρει μουντιάλ σε εποχές πεπερασμένες. Το 1930 και το 1950. Ξεχασμένα πράγματα. εκτός λογαριασμού.
Από αύριο Παρασκευή ξεκινάει το πραγματικό μουντιάλ. Η αληθινή σφαγή. Ο δρόμος για τον παράδεισο. Η κόκκινη κάρτα που κλείνει το δρόμο για τον τελικό της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου.
Αν μιλάμε ποδοσφαιρικά, μουντιαλικά, τότε μια είναι η κουβέντα. Και οι οκτώ χώρες έχουν ελπίδες να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Και οι οκτώ είναι ικανές να.. αποκλειστούν. Και επειδή άλλο παίζω παιχνίδι στους ομίλους κι άλλο νοκ άουτ, όσο πλέον έχει προχωρήσει το πράμα η κρισιμότητα της αναμέτρησης, και το αποτέλεσμα κάθεται περισσότερο βαρύ. Πιο δυσκολοχώνευτος ο αποκλεισμός, πιο καυλωτική η πρόκριση. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΣΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ...