ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ, ΜΕΤΑ Η ΝΙΚΗ

 
Οι προβλέψεις απαγορεύονται. Δια ροπάλου! Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Ένα παιχνίδι που τελειώνει κάποιες φορές και μετά από δυο ώρες χωρίς γκολ. Άντε μ' ένα ή δυο γκολ. Ακόμα και με αντιπάλους διαφορετικού αγωνιστικού μεγέθους. Φτάνουν αυτά, επιτέλους, για να γίνει αντιληπτό ότι πράγματι είναι αρκετά ρευστή ιστορία το προγνωστικό. Να γνωρίζει κανείς από τα πριν, πριν ξεκινήσει το ματς, ποια θα είναι η κατάληξη του.
Το γκολ, είναι ο υπέρτατος σκοπός στο παιχνίδι. Περισσότερο από το τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια. Πρώτα χρειάζεται να σκοράρει η ομάδα και μετά να κυνηγήσει τη νίκη. Το γκολ, λοιπόν, είναι αποτέλεσμα απλό, αλλά και... πολυσύνθετο. Προέρχεται από μια στραβοκλωτσιά, και από μια φάση από το πουθενά. Από την άλλη, πιθανόν χύνει αίμα και ατέλειωτο ιδρώτα μια ομάδα για να βρει την ευκαιρία. Κι΄ αυτή δεν φτάνει, διότι απλούστατα ίσως την πετάξει στην εξέδρα.
Γκολ. Καταφέρνει ο παίκτης από τα πλάγια να ξεφύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο και να περάσει τη σέντρα, ένα. Να φτάσει η μπάλα σε συμπαίκτη μέσα στην περιοχή, δυο. Αυτός ντριμπλάρει, αποφεύγει αντίπαλο και βρίσκεται σε θέση βολής, τρία. Ακόμα το γκολ δεν είναι γεγονός. Έγιναν τρεις πετυχημένες κινησεις, αλλά δεν είναι αρκετές. Και αυτό το τρίο ολέ δεν προκύπτει κάθε πεντάλεπτο. Ούτε καν κάθε μισή ώρα!
Είμαστε πριν την κίνηση Νο 4. Ο παίκτης με τη μπάλα μπροστά στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σουτάρει ο εκτελεστής για το σίγουρο γκολ και από τύχη ή όχι αποκρούει ο γκολκήπερ. Ποιο γκολ; Συμβαίνει και το άλλο. Ο έχων τη μπάλα βρίσκεται τρισήμισυ μόνο μέτρα μπροστά σε άδειο τέρμα, ο γκολκήπερ έχει εξουδετερωθεί, και το σουτ σημαδεύει ένα περιστέρι ή το οριζόντιο δοκάρι.
Συμπέρασμα. Το αποτέλεσμα ορίζεται από το γκολ, από τα γκολ. Κι αυτά είναι απρόβλεπτα και σπάνια αν ληφθεί υπ' όψιν η συνολική χρονική διάρκεια ενός αγώνα. Τελειώνει το πράμα με 1 - 0 και λέει ο σοφός της πλάκας δημοσιογράφος ή άλλος άσχετος, ότι το αποτέλεσμα ήταν... δίκαιο, ο νικητής... άξιζε τη νίκη.
Διαβαστε ακομα:

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!