ΣΤΟΥΣ ''4'' ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΜΕ ΤΗΝ... ΟΠΙΣΘΕΝ

 
Έγραψε Ιστορία το Μαρόκο. Σωστό. Αυτό που μένει είναι το αποτέλεσμα. Δυστυχώς! Έβαλε ένα γκολ το Μαρόκο και πέρασε την ανώτερη του Πορτογαλία. Μόνον ανώτερη η Πορτογαλία; Μόνη της έπαιζε, ιδιαίτερα στο βήτα ημιχρόνιο τα μαροκινάκια δεν ήταν σε θέση να αλλάξουν το τόπι.  Όλη την  ώρα ήταν στα πόδια των Πορτογάλων.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ναι μεν να θέλεις να προκριθεί το Μαρόκο, αλλά επειδή είσαι σωστός κι όχι κάφρος, δεν έχεις το δικαίωμα να πανηγυρίσεις. Να ευχαριστηθείς τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας. Να κλείνεις τα ματάκια σ' αυτά που βλέπανε. Και τι βλέπανε τα ματάκια σου; Το σκηνικό που είχε στηθεί στο γήπεδο.
Η μεν Πορογαλία που δεν είναι μεγάλη ομάδα, έπαιζε σαν αληθινά μεγάλη, Το δε Μαρόκο, που έχει παικταράδες, έπαιζε σα μικρή ομάδα. Με τις ευκαιρίες που βρήκε η Πορτογαλία θα μπορούσε να το πάρει άνετα. Το δε Μαρόκο, ο μικρός αντίπαλος, η ομαδούλα χθες, θα μπορούσε να φύγει με 2 - 0.
Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν πέτυχε γκολ με την  Ισπανία και μετά την παράταση το Μαρόκο και μετά από τέσσερις ημέρες καθάρισε μ' ένα γκολάκι και την άλλη κυρά γειτόνισσα. Την  Πορτογαλία. Στα πέναλτυ απέκλεισε την Ισπανία, ένα γκολ έφτανε για να πάει μέχρι τα ημιτελικά.
Έγραψε Ιστορία το Μαρόκο. Εγώ τι έγραψα; Εγώ ο θεατής τι είδα; Παιχνίδι νοκ - άουτ στο μουντιάλ όπου ένας έπαιζε κι ο άλλος προσπαθούσε να κρατήσει το 1-0. Εγώ δεν κάθισα απέναντι από την τηλεόραση για να... απολαύσω το ποντίκι να κρύβεται από τα νύχια της γάτας. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗ ΒΡΑΔΥΝΗ ΕΞΟΔΟ