ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ... ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ

 
Γαλλία και Αργεντινή στον τελικό του μουντιάλ. Πριν τέσσερα χρόνια είχαν ξανασυναντηθεί σε μουντιαλική αναμέτρηση, αλλά την έχουν... ξεχάσει. Και είναι εκτός πλάνου όποιος περιμένει να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Δεν γίνονται αυτά στη μπάλα. 
Παίξανε στο μουντιάλ της Ρωσίας στη φάση των ''16''. Νίκησε η Γαλλία με 4 -3, και στο τέλος σήκωσε και την κούπα. Ο 19χρονος τότε Εμπαπέ έβαλε δυο γκολ, το άλλο ο Παβάρ και το πρώτο, στο 13, με πέναλτυ ο Γκριεζμάν. Τα τρία της Αργεντινης, με τον Μέσι μέσα στην ενδεκάδα, οι Ντι Μαρία, Μερκάδο και στις καθυστερήσεις ο Αγουέρο.
Η Αργεντινή ακριβώς επειδή είναι η Αργεντινή υπολογίζεται σχεδόν σε κάθε διοργάνωση ως ένα από τα φαβορί. Οι γνωστές ανοησίες στο ποδόσφαιρο που παίρνουν στο λαιμό τους τζογαδόρους, δεν εννοώ τις παλιοσειρές. 
Ό,τι γίνεται, έγινε. Ξέχνα το. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Το άλλο είναι πως ό,τι τρελό και παρανοϊκό συμβεί, δεν αποκλείεται να προκύψει... ξανά. Το 2014 η διοργανώτρια, παρακαλώ, Βραζιλία έχασε 7-1 από την Γερμανία, η οποία πήρε το κύπελλο. Το 2018 και το 2022 η Γερμανία, ρε, δεν κατάφερε να περάσει από τον όμιλο. Και επειδή είναι η Γερμανία με τους τίτλους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς, την είχαν κι αυτή μέσα στα φαβορί του Κατάρ. 
Η συντριβή 7- 1 της Βραζιλίας (φώτο) στην έδρα της αφού έγινε, θα... ξαναγίνει. Δεν περιορίζω το κακό στην Βραζιλία, αλλά κάθε μεγάλη ομάδα έχει πιθανότητες να ταπεινωθεί. Με ποιο σκεπτικό; Είπαμε. Αφού έγινε, θα... ξαναγίνει. Να χάσει μια Αργεντινή ή Γαλλία, Γερμανία ή Ισπανία με βαρύ σκορ. Όποιος δεν συμφωνεί, δεν είναι τζογαδόρος. Έγινε; Θα ξαναγίνει! Να το επαναλάβουμε. Νόμος. Ό,τι γίνεται, έχει τύχη να ξαναγίνει. Θα επαναληφθεί και με το παραπάνω. Νόμος.
Το 2010 η Ισπανία κατακτά το μουντιάλ και στο πρώτο ματς της επόμενης διοργάνωσης, το 2014, χάνει 5 - 1 από την Ολλανδία. Και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010 δεν περνάει ούτε τον όμιλο το 2014.
Σχετικό είναι κι αυτό που συμβαίνει στο στίβο, όχι μόνο στο στίβο. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει ρεκόρ άσπαστο. Ποτέ. Νόμος. Επίσης, όσο υψηλά να πετάξει το χρηματιστήριο, ο δείκτης θα ξεπεράσει την προηγούμενη απόδοση. Όσο χαμηλά να κατρακυλήσει, θα ξαναπέσει κι ακόμα πιο χαμηλά. Νόμος. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι πότε θα προκύψει το νέο ρεκόρ και το νέο αντιρεκόρ.
Διαβαστε ακομα:

ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΟ ΖΕΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΨΥΓΕΙΟ