ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ ΚΑΤΑΣΠΡΟ ΣΑΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ

 
Για να μη ξεχνιόμαστε, η Βραζιλία ήταν φαβορί στο μουντιάλ του Κατάρ (φώτο). Πρώτο φαβορί η Βραζίλια διότι, λέει, είναι η… Βραζιλία. Μη λησμονούμε ότι η Βραζιλία ήταν φαβορί, μέσα στα φαβορί, και στο μουντιάλ του 2018. Κάτι τέτοιες εκτιμήσεις και προβλέψεις τις έχει για πλάκα το άγιο πνεύμα του τζόγου με την επιφοίτηση που λαμβάνω κατ’ ευθείαν από τον γκουρού του συοιχήματος. Αστείο, στα όρια του γραφικού, το επιχείρημα ότι η Βραζιλία ειχε τον πρώτο λόγο διότι είναι η... Βραζιλία.

Άλλο ανέκδοτο, κι αυτό το υπέγραφαν με σοβαρότητα, με εγκυρότητα παραμονές του μουντιάλ της Ρωσίας. Μεγάλες πιθανότητες και η Αργετινή, διότι ο Μέσι είναι 31 χρόνων και δεν θα βρει άλλη ευκαιρία να σηκώσει κούπα μουντιαλική. Έχουν... δίκαιο. Στην Βραζιλία το 2014 ο κορυφαίος στη γη ποδοσφαιριστής δεν ήθελε το μουντιάλ και γι’ αυτό ήταν χώμα σκέτο, αποφάσισε να το πάρει το 2018.

Μιλάμε σοβαρά. Μην παρασυρόμαστε σε φαιδρότητες. Κορίτσια, το μουντιάλ και κάθε διοργάνωση ξεκινάει με λευκό χαρτί. Όπως το λέω. Παρθένο δάσος. Δεν ξέρεις εσύ ο απ’ έξω τι παίζει μέσα, διότι δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν. Παρθένο δάσος, το μοναδικό, έχουμε κι εμείς, στην οροσειρά της Ροδόπης, νομός Δράμας. Διατηρητέο μνημείο της φύσης Απλησίαστο. Δέντρα, ζώα ζούνε, πεθαίνουν, δεν παίρνεις χαμπάρι.

Μουντιάλ. Άγνωστος τόπος. Κανένας δεν είναι σε θέση ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΝ να σου πει τι θα συμβεί. Ακριβώς σ’ αυτή την ΑΓΝΩΣΤΗ πραγματικότητα στηρίζεται το στοίχημα.

Κι αφού στην πιάτσα υπάρχουν τα σίγουρα, τα φαβορί, προκύπτουν στο παιχνίδι οι… εκπλήξεις. Άλλο παραμύθι αυτό. Ε, δεν έκατσε το αποτέλεσμα που οοοοόλοι περίμεναν, άρα έσκασε η… έκπληξη.

Μιλάω για λευκό χαρτί. Και να περιμένεις να δεις τα πρώτα ματς, πάλι κρατάς τις επιφυλάξεις σου. Το πήρε η Αργεντινή που στο πρώτο ματσάκι έχασε από την Σαουδική Αραβία. Ποιος Τσίπρας κωλοτούμπας! Το βασίλειο της γυριστής βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, όχι στην πολιτική. Μουτζώνεις με τα δύο χέρια την ομάδα, η οποία στο επόμενο κιόλας παιχνίδι σου βγάζει τα μάτια.

Υπάρχει παγκόσμια συνωμοσία στην οποία συμμετέχουν, συνειδητά ή όχι, άσχετο αυτό, όλο το σύμπαν, από FIFA και UEFA μέχρι χορηγοί πολυεθνικών, ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, μπουκ και κόσμος βέβαια. Όλοι αυτοί έχουν ανάγκη τη φιλολογία των προβλέψεων. Αυτά είναι τα φαβορί, αυτά τα αουτσάιντερ. Γιατί;

Η πιο μεγάλη αβάντα του στοιχήματος είναι η βιομηχανία των προγνωστικών. Η μαγεία και ο μαγνητισμός του τζόγου βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό από την επιδότηση των… τεχνικών στοιχείων που υποτίθεται οδηγούν στη σωστή πρόβλεψη και τη σίγουρη κατάθεση χρημάτων στον στοιχηματισμό.

Διαβαστε ακομα:

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ