ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ... ΜΠΕΣΑ Η ΜΠΑΛΑ

 

Δεν είμαστε τα κοροιδα της παρέας. Στο πρόγραμμα είναι και το καλό ποδόσφαιρο, να φάμε και στη μάπα το κάγκελο. Εντάξει, ο τζογαδόρος αδιαφορεί για την ποιότητα του έργου. Στις κάλτσες του. Τον ενδιαφέρει τι θα ποντάρει, αν θα ποντάρει. Που θα κτυπήσει, να τσεκάρει το αδύνατο σημείο μιας ομάδας, αλλά και του μπουκ. Βέβαια. Και οι εταιρείες κάνουν ''λάθη'' στις αποδόσεις του. Κανένα πρόβλημα αυτές, έχουν από τα πριν φροντίσει τις πισινή τους αν δεν τους βγει η πασιεντζα.

Δεν είναι νέο, πουτάνα είναι η μπάλα! Πούστικο το ποδόσφαιρο! Άτιμο πράγμα! Αντί να επιβραβεύεται η καλύτερη ομάδα, στο γήπεδο νικάνε ή βολεύονται οι κλεφτοκοτάδες. Αίσχος. Το μεγαλείο της… ασχημίας του ποδοσφαίρου. Ό,τι πιο αναξιοκρατικό, θα το δεις πανηγυρικά στο ποδόσφαιρο. Να ξέρουμε που ποντάρουμε, δηλαδή. Στο αναξιόπιστο ποδόσφαιρο. Σ' αυτό που δεν έχει μπέσα.
Ο τζογαδόρος αδιαφορεί για την ποιότητα του ποδοσφαιρικού θεάματος. Στους όρχεις του. Να την κάνει, τι; Να πανηγυρίζει μπογιατισμένος στην εξέδρα, σαν καλός πατριώτης για την ομαδάρα. Σε παρακαλώ. Η σχέση του τζογαδόρου με το ποδοσφαιρικό έργο δεν είναι… ποδοσφαιρική. Είναι μόνο στοιχηματική. Που σημαίνει ότι δεν… ξελογιάζεται από τις ποδοσφαιρικές, αγωνιστικού τύπου αναλύσεις. Πώς να το πω διαφορετικά; Δεν μπαίνει στη λογική του παραλογισμού του ποδοσφαίρου. Αν το κάνει, τότε είναι σα να προσπαθεί να βρει την άκρη αφού προηγουμένως με τη θέληση του μπήκε σε λαβύρινθο.
Ποιο είναι το θέμα; Δεν ψωνίζουμε χουχού προβλέψεις. Απ’ όλους του άσχετους των ΜΜΕ που σηκώνουν στο απόγειο το μουντιάλ, την κάθε διοργάνωση διότι έχουν τους λόγους τους.Τους συμφέρει να αντιμετωπίζουν το ποδοσφαιρικό event  σα γιορτή, σα σώου και το ντύνουν και το στολίζουν καθημερινά με χρυσόσκονη, ουδεμία σχέση έχουσα με τζόγο.
Λένε ό,τι θένε. Επιτρέπεται η πλύση εγκεφάλου. Εμένα με ρωτάνε τι θέλω; Γουστάρω με χίλια τη φάβα, όχι φαβορί αγιοβασιλιάτικα. Μην μου τα ζαλίζετε. Λανσάρουν ως φαβορί ομάδες που, τελικά, δεν πέρασαν ούτε στους ομίλους. Άλλο η φάβα, που πράγματι έχει τα μυστικά της και θα στα αποκαλύψει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Άκης Πετρετζίκης. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μυστικά. Μην την ψάχνετε. Παίζουμε μόνον με τα φανερά.
Διαβαστε ακομα:

Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ FAKE ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΟΛΩΝΕΙ...