Μ' ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ

 
Μην το παίζεις προπονητής, δημοσιογράφος, φίλαθλος. Τζογαδόρος είσαι, υποθέτω. Πιάνουμε δυο σταθερές για να ποντάρεις, αν ποντάρεις στο αγγουροπαίχνιδο. Δεν είσαι υποχρεωμένος να γινεις ''επενδυτής'' σε στοιχηματική εταιρεία.
ΠΡΩΤΟΝ. Η αλήθεια όλη είναι… ένα γκολ. Συνήθως αυτό συμβαίνει. Στο ένα και να καίει κρίνεται η δουλειά, και δεν μιλάμε για τη διαφορά στο σκορ. Να προκύψει το γκολ, όπως προκύψει και να μην έχει τίποτα άλλο να γράψει η Ιστορία.  
Το τρώμε στη μάπα το πουτανόσογο το ένα γκολ. Αμέτρητα αποτελέσματα και τίτλοι ένα κάρο κρίθηκαν στο ένα γκολ. Ένας να πετάει στον ουρανό, ο άλλος να κατεβάζει το κεφάλι. Ο νικητής να πίνει νέκταρ, του χαμένου να σκάει το μπροστινό λάστιχο και να μην φτάσει ποτέ στην πηγή των θαυμάτων.
Τι είναι ένα γκολ; Τα πάντα όλα! Σε μια φάση, σ’ ένα σουτ, σε μια ζαριά η μια ομάδα πιο ψηλά, η άλλη γαμώ τα πεθαμένα της. Γιατί έπιασε το κωλόφαλτσο του σκόρερ, γιατί ο γκολκήπερ έχασε τη φάση για ένα, μόνο για ένα δευτερόλεπτο.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Έβαλε το γκολ η μεγάλη ομάδα στη μικρή. Μια στις εκατό να γίνει ανατροπή. Να κερδίσει στην τελική η μικρή. Να που έγινε το απίθανο, έστω το ασύνηθες, κι όχι μόνο μια φορά, στο μουντιάλ του Κατάρ.
Το ξαναλέμε. Το ποδόσφαιρο δεν το σκέπτεσαι… ποδοσφαιρικά. Ποτέ. Το σκέπεσαι στοιχηματικά. Με τη λογική του τζογαδόρου.
Διαβαστε ακομα:

ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΩΡΑ...