ΤΖΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ... ΑΡΧΙΚΟΡΙΟ

 
Μια αληθινή ιστορία. Πριν χρόνια πολλά, πρόεδρος ΠΑΕ β' εθνικής τρέχει με υπερβολική ταχύτητα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας. Τον γράφουν αλλά δεν υπάρχει χρηματικό πρόστιμο. Πως αυτό; Ο λεβέντης κατάφερε να... αποδείξει, μάλλον ο εκπρόσωπος της τροχαίας στο δικαστήριο να δηλώσει πως ήταν... ελαττωματικό το εργαλείο. Ο πρόεδρος πήγαινε κανονικά και το μηχάνημα της τροχαίας τον κατέγραψε με διπλάσια ταχύτητα. Γιατί η θύμιση μου έφτασε σ' εκείνο το ξεχασμένο γεγονός;
 
Πριν από 11 χρόνια και βάλε οι εφημερίδες κυκλοφορούσαν με 3-4 σελίδες (!), την μία πίσω από την άλλη, με τους διαλόγους επώνυμων συμβούλων της ΕΠΟ, ιδιοκτητών ΠΑΕ, διαιτητών και παρατραχάμενων της πιάτσας. Φοβερά πράγματα. Συνομιλούσαν στα κινητά τους με συνθηματικά, αλλά και χωρίς να υπολογίζουν αν τους καταγράφει ο μέγας κοριός της ΕΥΠ. Αντικείμενο της νόμιμης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών τα ''στημένα ματς''.
Η προσπάθεια κάποιων να φτιάξουν προκάτ αποτέλεσμα σε παιχνίδια. Η γνωστή αρχαία ιστορία στο ντόπιο πρωτάθλημα.
Κάθε μέρα, λοιπόν, οι εφημερίδες ''Δώσε και μένα, μπάρμπα... '', πράμα μπόλικο στον αέρα, ξεφωνητό στα ίσια με ονόματα και ενέργειες, προσπάθειες προκειμένου να στηθεί ένα παιχνίδι. Η απόλυτη επιβεβαίωση για την ηθική και τις πρακτικές των πονηρών. Η μπόχα. 
Ποια ήταν η κατάληξη; Τελικά, το 2019, σα σήμερα 18 Ιανουαρίου, όλοι οι κατηγορούμενοι, όλοι οι ένοχοι, οι καταδικασθέντες πρωτόδικα, καθάρισαν επί της ουσίας. Αυτά γίνονται μονάχα στην Ελλάδα. Δεν κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις. Άλλο είναι το αίσχος. Πέρασαν 7,5 χρόνια για να βγει η… αλήθεια στο αποκαλούμενο σκάνδαλό koriopolis. Η δικτατορία στην
Ελλάδα κράτησε λιγώτερο, μόνον επτά χρόνια. 
Όσοι είχαν μπερδευτεί ή τους μπέρδεψαν, απαλλάχτηκαν επί της ουσίας. Και με τη βούλα της δικαιοσύνης. Το έγκλημα δεν ήταν ούτε πταίσμα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είπε την τελευταία κουβέντα για τους από 100 αρχικά και τους... 26 απομείναντες κατηγορούμενους.
Στην Ελλάδα το κράτος αγοράζει...χαλασμένα όργανα. Αν όχι και ποιοτικά καλά να είναι γιατί τα αγοράζει όταν δεν τα λαμβάνει υπ' όψιν; Από την τσέπη του φορολογούμενου προμηθεύεται το κράτος τους κοριούς και τους αρχικοριούς, αλλά αυτά που καταγράφουν στα δικαστήρια δεν... πιάνονται.   
Διαβαστε ακομα: