ΣΙΓΑ ΤΑ ΝΑΥΛΟΝ ΚΑΛΣΟΝ ΣΑΣ

 
Καιρός ήταν να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός. Ξέρετε αυτός που ακούει τα πάντα, αλλά δεν βρίσκει αυτόν που υποτίθεται ψάχνει. Ο ίδιος ο μηχανισμός που αδυνατεί να βρει φοροφυγάδες και ανακαλύπτει συνέχεια κάποιον μικροηλίθιο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ένα απλό στεγαστικό δάνειο, επειδή ήταν νοικοκύρης και έγινε άνεργος. Σαν τις μεταγραφές που δεν έχουν γίνει, ποτέ δεν ανακοινώνονται μια και θα γίνει ρόμπα ο υπεύθυνος επικοινωνίας, έτσι και στην πολιτική σκηνή έχουμε τα ίδια. Ακόμα εφαρμόζονται οι παλιές πασοκικές συνταγές: Ρίχνουμε την δήθεν βόμβα κι αφουγκραζόμαστε την κοινή γνώμη. Και έχουν, λέει, σεβασμό στην δικαιοσύνη την οποίαν αφήνουν να κάνει το έργο της. 

Είχαμε τον Βαρδινογιάννη, μετά τον Κόκκαλη, τώρα τον Μαρινάκη κι αύριο τον Μελισσανίδη. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.  Η μόνη κάθαρση που μπορεί να επιτευχθεί είναι να κρύψεις τα σκατά κάτω από το χαλί. Ο ένας θα τρώει τον άλλον. Αυτό είναι το DNA του Έλληνα, αυτός είναι ο κομπλεξισμός του κι αυτή είναι η μοίρα του. 

Βγήκε στην αντίσταση η ελληνική δικαιοσύνη όταν έβγαλε κασέτες του 2011, λες και προσπάθησε να βρει τους δολοφόνους του Κένεντυ. ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΡΑΤΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ. Σιγά ρε παιδιά. Σιγά τα νάυλον καλσόν σας.

Θα μου πεις, καλά δεν σε ενδιαφέρει η κάθαρση, ρε, Αβραμίδη; Σίγουρα με ενδιαφέρει, αλλά δεν θα ξεκίναγα από το ποδόσφαιρο, που σίγουρα είναι καθαρότατο αν κοιτάξω τον βαθμολογικό πίνακα καθώς και τους παίκτες που παίζουν στον μόνιμο πρωταθλητή. Από αλλού θα ξεκίναγα. Πόσους ενδιαφέρει εξ άλλου το ελληνικό πρωτάθλημα; Πάρτε εισιτήρια και συνδρομές στα συνδρομητικά κανάλια. Πόσοι είναι αυτοί; Είναι σαν να μου πεις ότι η ελληνική κοινή γνώμη θέλει κάθαρση στους μαφιόζους που ελέγχουν την νυχτερινή ζωή της χώρας. Που ίσως να ναι και περισσότεροι από τους ποδοσφαιρόφιλους.

Θέλω λοιπόν να βλέπω στημένα; Αν ναι, τότε γιατί να βγω στην αντίσταση; Διακόσιοι χιλιάδες μαλάκες ασχολούνται με το ποδόσφαιρο εδώ – μέσα κι εγώ – και θα ψάξω να βρω την καρφίτσα μέσα στ” άχυρα; Σιγά. Μπινελίκια θέλω διότι είμαι γεμάτος σύνδρομα. Κι οποιανού του αρέσει. Άντε τώρα με την δικαιοσύνη και τους λοιπούς δημόσιους τεμπελχανάδες, που βάλθηκαν να καθαρίσουν τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ