ΜΝΗΜΗ ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ ΚΑΙ... ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΗ!!!

 
Δεκέμβριος του 2003 εκδήλωση ειδική σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, που έστησε ο Νίκος Μάλλιαρης. Με σκοπό ο Μίκης Θεοδωράκης να γνωρίσει βετεράνους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Υπάρχει και μια μικρή ορχήστρα. Έγινε το μοναδικό, και απρογραμμάτιστο. Μίκης Θεοδωράκης και Μίμης Παπαϊωάννου τραγούδησαν μαζί από μικροφώνου!!! Μια απέραντα ευτυχισμένη στιγμή στη γεμάτη από επιτυχίες - ποδοσφαιρικές και οικογενειακές - ζωή του Παπαϊωάννου, όπως ο ίδιος έλεγε. 
- Σήκω, ρε, Μίμη, τράβα να τραγουδήσεις...
Ο Μίμης, όμως, δεν τολμούσε! 
''Με τον Μίκη Θεοδωράκη, ρε, να τραγουδήσω, έχετε τρελαθεί;... ''. 
Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιάνης. Ο Παπαϊωάννου δεν κόταγε να πάει δίπλα στον Μίκη. Τελικά, έγινε! Ντουέτο με τον Μίμη Θεοδωράκη ο τότε περασμένα τα 60 παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Οι δυο τους ''είπαν'' το Δυο Πόρτες Έχει η Ζωή, τραγούδι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και Στέλιου Καζαντζίδη.
Το τελευταίο βράδυ μου
Απόψε το περνάω
Κι όσοι με πίκραναν πολύ
Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή
Όλους τους συγχωρνάω
Όλα είναι ένα ψέμα
Μια ανάσα μια πνοή
Σαν λουλούδι κάποιο χέρι
Θα μας κόψει μιαν αυγή...
Σημειώνουμε ότι το 1969 ο Παπαϊωάννου είχε οικονομικές απαιτήσεις από την ΑΕΚ και προκειμένου να τις διεκδικήσει ''εγκατέλειψε'' το ποδόσφαιρο κι έγινε τραγουδιστής με Καζαντζίδη - Μαρινέλλα. Είχε συμμετοχή στην περιοδεία των δυο τραγουδιστών στη Γερμανία.
Διαβαστε ακομα: