ΜΑΣ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ Ο ΞΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

 
Μιλάνε για διαιτησία. Και για ξένους διαιτητές. Ε, αφού φέρνουν σφυρίκτρες απ΄έξω, για τα κοράκια εκτός Ελλάδος θα λένε, Τα γνωστά, τα πασίγνωστα, τα ίδια από την εποχή του Αβραάμ και Ισαάκ. 

 

Για πρώτη φορά φέρανε ξένο στον τελικό κυπέλλου του 2018. Στο ΑΕΚ -ΠΑΟΚ 0- 2. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, με συνέπεια να το γυρίσουνε σε καθεστώς. Όλα τα ματς των ΠΑΕ κορυφής, όταν παίζουν μεταξύ τους να τα σφυρίζουν αλλοδαποί. Επειδή ο ξένος διαιτητής στον τελικό του 2018 ήταν άριστος. Λάθος! Δεν υπάρχει διαιτησία άριστη. Διαιτησία τέλεια. Είναι αδύνατον το κοράκι να μην κάνει λάθη σε 90 λεπτά. Ο συγκεκριμένος Ισπανός απέφυγε τη χοντρή γκέλα. Καθάρισε το παιχνίδι χωρίς να δώσει δικαιώματα. Χωρίς να χρειάστηκε να είναι σκληρός, διότι στην Ελλάδα αντιδρούν τυφλά όταν εφαρμόζεται εν ψυχρώ το γράμμα του νόμου. Ακόμα ο Ισπανός δεν ήταν ούτε μαλακός, γι' αυτό και δεν τον εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες.

Το πέναλτυ στον τελικό δεν θα το έδινε Έλληνας διαιτητής. Δεν θα τολμούσε, δηλαδή. Γενικά, ο Ισπανός ήταν συγκαταβατικός, με καλοσύνη, γνωρίζοντας ότι σφυρίζει σε Ελλάδα, όχι σε αγώνα ευρωπαϊκό. Δεν έβγαλε κάρτες στους παοκτσήδες που πανηγύρισαν εκτός αγωνιστικού χώρου. Η αντίδραση Πέλκα μετά το γκολ του ήταν σκέτη κόκκινη.

Επί της ουσίας. Αν το ματς ήταν 0-0, όχι 2-0, δηλαδή κρίνονταν μετά την παράταση στα πέναλτυ, και ένας άριστος διαιτητής, όμως Έλληνας, θα άκουγε τα μπινελίκια του. Έτσι είναι. Όταν κερδίζει η καλύτερη ομάδα, και κερδίζει δίκαια, τότε ξεχνάς τον διαιτητή, ακόμα κι αν έκανε λάθη.

Επί της ουσίας ο Ισπανός ξεφτύλισε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέναλτυ έδωσε, κόκκινες έβγαλε, και ουδεμία εγχώρια χαμούρα τόλμησε να τον αμφισβητήσει, και από τον αγωνιστικό χώρο και από την τρελαμένη εξέδρα. Άρα; Οι ξεφτύλες οι Έλληνες για να έχουν σωστή συμπεριφορά θέλουν… ξένο επιβήτορα.

Το βλέπουμε και στα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων. Η εξέδρα έχει σφιγμένο το ζωνάρι, το οποίο λύνει επιτόπου στα ματς πρωταθλήματος. Γιατί; Φοβούνται τις ποινές της UEFA, ενώ γράφουν στο σώβρακο τις ελληνικές αρχές και τους δικαστές.

Διαβαστε ακομα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ ΙΒΑΝ ΣΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ