ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 
Γνωστά στο ποδόσφαιρο από την εποχή που φορούσαν πάνινα παπούτσια. Η μεγάλη, δηλαδή η ομάδα με πολύ κόσμο θα κάνει μεταγραφή τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή από την μικρή ομάδα. Απ' εκείνη με τους λίγους, τους μετρημένους οπαδούς. Το αντίστροφο, ποτέ. Δεν γίνεται ποτέ η συνοικιακή, η επαρχιακή ομαδούλα να αγοράσει παίκτης αξίας ή κάποιον πιτσιρικά με μέλλον, από την ομαδάρα, συνήθως με προεδράρα, εφοπλιστή, βιομήχανο, εργοστασιάρχη. Κάποιον έτσι ή αλλοιώς διαπλεκόμενο.

Για να κάνουμε ταμείο, η μεγάλη ομάδα, αυτή με το μπούγιο οπαδών, δεν στηρίζεται στο πορτοφόλι της προεδράρας. Αλλά στον λαό της ομαδάρας. Οι ομάδες χωρίζονται σε κατηγορίες από το μέγεθος του κόσμου. Ποια είναι η οπαδική της δύναμη. Και το μεγάλο κόμμα δεν είναι μεγάλο γιατί κουβαλάει μεγάλες ιδέες, μεγάλα όνειρα, μεγάλο ήθος. Μαλακίες. Είναι μεγάλο κόμμα και θα γίνει κυβέρνηση διότι σε μεγάλο βαθμό θα ψηφιστεί, θα ψηφίζεται από τον γίγαντα λαό. Τον κυρίαρχο, όμως... ανεύθυνο.

Λέμε για τις μεταγραφές, που τις βλέπουμε και στα κόμματα. Ποτέ, μα ποτέ δεν θα φύγει πολιτικός, από υποψήφιος βουλευτάκος μέχρι υπουργάρα, να πάει π.χ. στο ΚΚΕ, στον Βελόπουλο, στον Βαρουφάκη,  στην Ένωση Κεντρώων. Και ο Σύριζα δεν θέριεψε επειδή ο κοσμάκης... φωτίστηκε με την αλήθεια της αριστεράς. Τι μαλακίες είναι αυτές. Η δουλεία έκατσε στον Σύριζα διότι ένα φεγγάρι που κράτησε χρόνια τα είχαν κάνει σκατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 
Μονόδρομος οι μετακινήσεις αμέτρητων στελεχών του ΚΚΕ, του πεθαμένου ΚΚ Εσωτερικού, κι άλλων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων της λεγόμενης άκρας αριστεράς. Κατέληγαν στο.μαϊμού. σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, στο κωλομπαρέ κομουνιστικό Συνασπισμό που στη συνέχεια μετονομάστηκε Σύριζα.και Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία.
Ποιο είναι το παραμυθάκι; Και στα κόμματα και στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Ότι δήθεν έχουν ταυτότητα. Μια άλλη ιδεολογία. Εκφράζουν κάτι ξεχωριστό, δεν είναι μια από τα ίδια, Το παραμύθι. 
Μια τελευταία κουβέντα. Μέσα στη ΝΔ υπάρχουν κομουνιστές, μελετημένοι μαρξιστές, αναρχικοί. Και μέσα στον Σύριζα κάνουν ''πολιτική'' καριέρα ακροδεξιοί κ άλλοι σαλτιμπάγκοι προερχόμενοι από κόμματα διαφορετικής ή αντίθετης ''ιδεολογίας'' από εκείνη που πρεσβεύει το κόμμα της αντιπολίτευσης.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΤΟ ΕΒΔΟΜΟ, ΟΙ... ΚΟΤΕΣ ΣΤ' ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ