ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

 
Εάν ήταν κατηγορούμενος για δωροδοκία ο ΠΑΟΚ κι όχι ο Ηρακλής είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως θα έπεφτε στα μαλακά. Το ίδιο η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός. Δεν θα υποβιβαζόταν. Ποτέ. Γιατί είναι ομάδες λαϊκές, με πολύ κόσμο. Ο Ηρακλής έχει άλλα κυβικά στη λαϊκιά βάση, να 'ούμε. Δεν πλήρωσε έναν παίκτη ο Ηρακλής, πάρτον κάτω! Υποβιβασμός. Ο Παναθηναϊκός δεν πληρώνει κανέναν και αλλάζουν τον κανονισμό για να μην πέσει στην Β' εθνική. Είναι η απονομή δικαιοσύνης στο μπουρδέλο. Υπεράνω του νόμου είναι όχι ακριβώς ο Παναθηναϊκός, αλλά ο... λαός του.
Αυτά ισχύανε και ισχύουν και σήμερα. Ό,τι βαρύνει τη μεγάλη ομάδα, αυτή με μπούγιο κόσμο, θα τρέξει πρώτος ο πρωθυπουργός να αλλάξει νόμους και κανονισμούς, να προλάβει να την γλυτώσει. Τον κομματικό και πολιτικό εαυτό του να γλυτώσει. Κι άσε όποιους πουν πως έκανε τη λαμογιά διότι είναι υπέρ της άλφα ομάδας και εναντίον της βήτα.

Ο ΠΑΟΚ αρκετές φορές είχε αποπειραθεί να γυψώσει παίκτη του Ηρακλέους. Μια φορά ο ευρισκόμενος στη σκια του πολιούχου της Θεσσαλονίκης επιχείρησε να φτιάξει παίκτη του δικεφάλου κι έφαγε την καμπάνα της Ιστορίας. Σούμπητος στην βήτα εθνική.

Το όνομα Φιλώτας Πέλλιος είναι συνδεδεμένο με την πιο μεγάλη τιμωρία σε μια από τις ομάδες με δεκαετίες μόνιμη παρουσία στο μεγάλο πρωτάθλημα. Τον υποβιβασμό του Ηρακλέους το 1980. Ο Πέλλιος του ΠΑΟΚ, παραμονές του ημιτελικού του κυπέλλου, κατήγγειλε ότι τον πλησίασε άνθρωπος της διοίκησης Κώστα Περτσινίδη. Συνέβη σα σήμερα, 17 Μαΐου και μέσα σε λίγες ημέρες, στις 2 Ιουνίου, η υπόθεση εκδικάστηκε στο αρμόδιο αθλητικό όργανο και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε.

Περίεργο. Ο Φιλώτας Πέλλιος (τον βλέπουμε δεξιά στη φωτογραφία, σε πρώτο με πλάνο με τους Τερζανίδη, Ορφανό, Ιωσηφίδη και Φουντουκίδη) ήταν... τιμωρημένος και.δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θεωρήθηκε πως πράγματι έγινε η απόπειρα δωροδοκίας. Ούτε θεωρείται ηθική δικαίωση επειδή μετά από χρόνια απαλλάχθηκε στα πολιτικά δικαστήρια ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Ο Πέλλιος, για χρόνια πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ, έπαιζε μπάλα από 13 χρονών στο χωριό του και στα 16 βρέθηκε στην Τούμπα. Για 15 χρόνια ήταν σέντερ-μπακ στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο πήρε το κύπελλο το 1974 και το πρωτάθλημα το 1976. Ζήτησε περισσότερα χρήματα για την οκταετία του απ' όσα νόμιζε ότι έπρεπε να πάρει το αφεντικό της ομάδας, ο Παντελάκης και για δύο χρόνια μπήκε στο ψυγείο, πριν εγκαταλείψει απογοητευμένος το 1984.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης στις προεκλογικές ομιλίες του το φθινόπωρο του 1981 στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος αποδοκιμαζόταν, επειδή πριν ένα χρόνο είχε... υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο λαός είναι πάντα με την εξυγίανση.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΠΑΣΛΙ ΕΔΩ... ΑΛΕΞΗ