Ο ΚΑΥΜΟΣ ΤΟΥ 1979 ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

 

Και οπαδός του Ολυμπιακού να είναι κάποιος σήμερα, άνετα γίνεται μέλος στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Δεν θα του ζητήσει κανείς πιστοποιητικό ποδοσφαιρικών φρονημάτων. Καλοδεχούμενος θα είναι διότι το σωματείο έχει ανάγκη τη μηνιαία συνδρομή.

Την εποχή του Απόστολου Νικολαίδη, τότε που ακόμα ήταν εκτός Παναθηναϊκού οι επιχειρηματίες Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, το σωματείο ήταν “κλειστό κλαμπ”. Σχεδόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να γίνει κάποιο νέο μέλος. Κλειστή πόρτα συνάντησαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι! Γιατί;

Για να κρατιέται ο Παναθηναϊκός υπό ελέγχον! Μην τυχόν και χαθεί η πλειοψηφία και στις εκλογές γίνει διοίκηση όχι αρεστή στο από δεκαετίας κατεστημένο της ομάδας.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε Αύγουστο του1929 και αφού ξεπέρασε μάλλον τον για χρόνια αγιάτρευτο τον καϋμό του, πέθανε σα σήμερα 10 Ιουνίου το 2018. Ποιος ήταν το μαράζι του επιτυχημένου φαρμακέμπορα; Δεν έγινε αυτός αφεντικό στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό διότι το 1979 η διοίκηση του ερασιτέχνη με αρχηγό τον πατριάρχη του  σωματείου Απόστολο Νικολαίδη έδωσε την ΠΑΕ Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

«Διαβεβαιώνω τον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι ο γιος μου Δημήτρης δεν έχει καμία διάθεση να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο του ποδοσφαίρου…» Αυτό έλεγε τον Μάιο του 2011 ο Παύλος Γιαννακόπουλος. «Είμαι 40 χρόνια στην ομάδα, έχω δώσει τα πάντα… Σήμερα θέλω να ξεκουραστώ, τίποτα παραπάνω. Μόλις βρω έναν καλό άνθρωπο θα δώσω την ομάδα του μπάσκετ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο το οποίο θα μπορούσα να περιμένω από την ομάδα μπάσκετ…».

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τελικά, παρέδωσε την ΚΑΕ στο μοναδικό του γιο (1974) τον Ιανουάριο του 2012. Ακόμα, ο μπαμπάς το 2011 είχε πει δημόσια: «Δεν ενδιαφέρει τον Δημήτρη το ποδόσφαιρο, εννοείται πώς δεν τον ενδιαφέρει και το μπάσκετ. Δεν ξέρω πότε και σε ποιόν θα δώσουμε το μπάσκετ. Σίγουρα σε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος να αγαπά τον Παναθηναϊκό. Μπορεί σήμερα, μπορεί αύριο, μπορεί σ’ ένα χρόνο…».
Διαβαστε ακομα: