Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 

Το έλεγαν οι ίδιοι, Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, όταν πρωτοεμφανίστηκαν στον Παναθηναϊκό. Ματσωμένοι πια. Με άνεση οικονομική:

- Φτωχαδάκια είμασταν πιτσιρικάδες, το σπίτι μας ήταν στο ρέμα, απέναντι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκεί κοντά στις Φυλακές Αβέρωφ.

Πέθανε χθες ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο “αρχηγός” στα άλλα δύο αδέλφια του, τον Κώστα που πέθανε πριν από ενάμιση μήνα και τον 87χρονο Θανάση. Ποτέ η σχέση τους, η αδελφική και συνεταιρική στις μπίζνες δεν δηλητηριάστηκε.

Τα αδέρφια ξεκίνησαν ως πλασιέ. Η φίρμα τους, η Βιανέξ εξελίχθηκε στην πρώτη στο φάρμακο. Βιομηχανία θηρίο.

Στον Παναθηναϊκό επί προεδρίας του πατριάρχη του συλλόγου Απόστολου Νικολαΐδη. Γενικός γραμματέας ο Παύλος, γεννηθείς το 1929. Ο Θανάσης για δεκαετίες σύμβουλος εκλεγμένος στην ΕΠΟ.

Ήταν να κάνει μεταγραφή ο Παναθηναϊκός, πριν γίνει ΠΑΕ, π.χ. να πάρει τον Τερζανίδη από τον ΠΑΟΚ ή τον Όσκαρ Αλβαρέζ από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χρειαζόντουσαν π.χ. ένα εκατομμύριο δραχμές. Ποιος θα πληρώσει; Σύστημα ρεφενέ.

Διαιρούσαν το ποσό, ανάλογα μ’ αυτούς που έβαζαν το χέρι στην τσέπη. Τον Απόστολο Νικολαΐδη, τον ανηψιό του Τζακ Νικολαΐδη, τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη, τον Αχιλλέα Μακρόπουλο, τον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Κάποια στιγμή, παρών στο… ρεφενέ άρχισε να δηλώνει και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Έτσι το μερίδιο του καθένα μειωνόταν διότι το συνολικό ποσό αντί στα πέντε κοβόταν στα έξι.

Στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήταν και ο Ηρακλής Τσίπρας, ο θείος του πρωθυπουργού. Αμίλητος αυτός. Δεν έμπαινε στο ρεφενέ.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΥΡΟΣ ΦΕΥΓΕΙ, ΜΑΥΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ;