Ο ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

 

Δεν υπάρχει η ερώτηση, αν ο Μισέλ Πλατινί την έκανε την αρπαχτή. Απορρίπτεται ως ολότελα αφελής η εν λόγω ερώτηση. Επειδή δεν έχει καμία αξία και η απάντηση. Πρόεδρος στην UEFA έφθασε να γίνει ο κατά τους Γάλλους μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής τους τον 20ο αιώνα. Στο κάδρο της κορυφής αυτός, με Ραϋμόν Κοπά και Ζινεντιν Ζιντάν. Ήταν σίγουρος ότι το επόμενο βήμα του θα ήταν η προεδρία της FIFA. Δεν πρόλαβε. Αποκλείστηκε δια βίου από το ποδόσφαιρο. Η Επιτροπή Ηθικής, υπάρχει και τέτοια για να ελέγχει τον εξουσιαστικό βραχίονα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, απαγόρευσε την ενασχόληση του Πλατινί σε οποιοδήποτε πόστο.

Λαδιάρης, λοιπόν, και ο Μιχαλάκης; Ανόητη ερώτηση. Αδιάφορη ερώτηση. Όταν κάποιος έχει πάρει την καρέκλα, την καρεκλάρα, δεν γίνεται να μην την κάνει. Είναι αδύνατον να προστατεύσει την προσωπική σου ηθική. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Όλοι, κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε ΟΛΟΙ, εννοούμε μηδενός εξαιρουμένου θα «συμβιβαστούν». Θα σταματήσουν, όσο και να μην το θέλουν, να αντιστέκονται στον πειρασμό.

Η μαγκιά είναι να μη σε κάνουν τσακωτό. Να κάνεις ό,τι θα κάνεις, όμως χωρίς να δώσεις δικαιώματα. Χωρίς να είσαι ανοικτός, εκτεθειμένος, με συνέπεια κάποια στιγμή να σου τη φέρουν. Και να σε ξεφτυλίσουν. Όπως έγινε με τον Πλατινί. Με την απόφαση του υπέρτατου αθλητικού δικαστηρίου, του CAS, στο οποίο είχε προσφύγει, επί της ουσίας του απαγορεύεται στο μέλλον η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Δεν ισχύει αυτό που λένε, «Ντροπή του, έφθασε τόσο υψηλά, έγινε πρωθυπουργός, αρχιδικαστής, αρχηγός αστυνομίας, αρχιεπίσκοπος, αφεντικό στο ΝΑΤΟ, στη FIFA, στο ΔΝΤ, στον ΟΗΕ, και έμπλεξε με βρωμιές και σκάτωσε το όνομά του, το παρελθόν του...».

Είπαμε. ΔΕΝ ΓΙ-ΝΕ-ΤΑΙ όσο αμόλυντος να θέλει κάποιος να παραμείνει. Θα λερώσει τα χέρια του. Οπωσδήποτε. Δεν γλυτώνει ουδείς. ΟΥΔΕΙΣ. Ο Πλατινί εξεδιώχθη από το ποδόσφαιρο όχι επειδή έκανε λαδιές. Λαμογιές. Αρπακτές. Η ζημιά προήλθε διότι τον πήραν χαμπάρι. Ο πονηρός κάνει τις βρωμιές χωρίς να δίνει δικαιώματα. Δεν υπάρχει αθώος. Ούτε ένας! Δεν κυκλοφορεί ούτε ένας καθαρός. Είναι απαγορευτικό! Θες, δεν θες το σύστημα θα σε πάρει με το μέρος του. Η καπατσωσύνη είναι να κάνεις «νοικοκυρεμένα» τις πλάγιες, τις γκρίζες μπίζνες και να μη δίνεις αφορμή στους αντιπάλους σου. Ποια αστυνομία και δικαιοσύνη. Και ποια ερευνητική δημοσιογραφία. Αυτά ενεργοποιούνται από τον... αντίπαλο του εξουσιαστή. Έτσι συνέβη και με τον Πλατινί. Και διασύρθηκε και τελείωσε από εξουσιαστής. Επειδή κάπου τον βρήκανε λάσκα και του την φέρανε.
Ο Μισέλ Πλατινί, με το κινηματογραφικό και τόσο γαλλικό πρόσωπο, γεννήθηκε 21 Ιουνίου, το 1955, και από την Σαιντ Ετιέν το 1982 πήγε στη Γιουβέντους κι έγραψε σπουδαία προσωπική Ιστορία για πέντε χρόνια. Από το 1988 για τέσσερα χρόνια ήταν ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας.

Τον δρόμο στο «παραγοντιλήκι» τον άνοιξε και του τον έδειξε ο δάσκαλός του, ο αρχιμαφιόζος πρόεδρος της FIFA Γιόζεπ Μπλάτερ. Όπως όλοι, όσοι δεν προέρχονται από το ποδόσφαιρο αλλά έχουν τα «προσόντα» του διοικητικού, έτσι και ο Μπλάτερ χρησιμοποιούσε ως γλάστρες ποδοσφαιριστές φιρμάτους.

Ο Πλατινί όταν μυρίστηκε το γλυκό, μετά από λίγο, έδειξε στον Μπλάτερ ότι δεν του αρκεί ο ρόλος του διακοσμητικού φυτού. Και ότι ο ίδιος είναι «καλό παιδί» και δεν πρόκειται να πουλήσει τον μέντορά του στα «κόλπα».

Ο αγαθός Σουηδός Γιόχανσον, πρόεδρος της UEFA, ήθελε να γίνει πρόεδρος στην FIFA. Το δίδυμο Μπλάτερ-Πλατινί φάγανε τον Γιόχανσον, ο Γάλλος έγινε πρόεδρος στην UEFA και ο Ελβετός σταθεροποιήθηκε ως δερβέναγας στην FIFA.

Η συνέχεια του έργου. Ο Πλατινί ήθελε θέλει να φάει τον Μπλάτερ από την FIFA. Άλλο ότι τα έχουν προλάβει να τα αρπάξουν και οι δυο. Μη λέμε πολλά. Βρέθηκαν 2 εκ. στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Μισέλ, ξεκατινιάστηκαν οι δυο τους, ο ένας σε βάρος του άλλου. Τελικά, και οι δύο, Μπλάτερ και Πλατινί, είδαν την κόκκινη κάρτα, εκδιώχθηκαν από το ποδόσφαιρο ως ηθικά υπόλογοι. Όχι μόνον ηθικά

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΤΣΟΥΡ, Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ