ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ GRANT ΣΟΥΞΕ ΚΑΙ ΜΗ... ΞΕΧΝΑΜΕ!

 
Τα πράγματα κυλάνε όπως κυλάνε και δεν αλλάζουν ροή επειδή ο κόσμος... παραδειγματίζεται ή γυρίζει την πλάτη στο κακό, στο άσχημο, στο βλαβερό. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια της αιωνιότητας. Τέρμα και τελείωσε. Καλές κι άγιες οι διδασκαλίες, οι οδηγίες, οι συμβουλές, όμως αυτό που  υπάρχει συνεχίζει να υπάρχει διότι είναι  πανίσχυρο. Δεν αλλάζει. Ποια είναι  η κουβέντα; 
Ανοησίες γράφτηκαν και ειπώθηκαν με την ευκαιρία του αλησμόνητου και τόσο... ξεχασμένου θριάμβου της εθνικής το 2004. Απίστευτο, αληθινά. Κι όμως έγινε. Μόνο να σταθεί κανείς στο γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε δυο φορές- τη μια στον τελικό(!!!)- την γηπεδούχο Πορτογαλία, τα λέει όλα. Όλα;
Ποια ήταν η  συνέχεια; Η ομάδα με τους ίδιους παίκτες πήρε την  κατηφόρα. Ξαναπήρε τη θέση της. Και  ακόμα πιο κάτω! Αυτό έγινε. Και μην κάνουν σύγκριση με την Λέστερ, τον Λεβαδειακό της Αγγλίας. Σα να πήρε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ο Πλατανιάς. Ούτε καν ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής που έχουν μια προϊστορία. Στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, χωρίς αμφιβολία, που δεν είναι μονοπώλιο, αλλά διεκδικείται από 3 και 4 και 5 ομάδες, τις γνωστές, τις διεθνείς, τις παραδοσιακές του νησιού, υπερίσχυσε το 2016 ο Παναιτωλικός της Αγγλίας. Η Λέστερ η οποία ήδη υποβιβάστηκε. Και όπως έγραψα η Λέστερ αν επανέλθει στη μεγάλη  κατηγορία, μετά από κάποιο διάστημα θα υποβιβαστεί again. Είπαμε. Ο καθένας είναι αυτός που είναι διότι αυτό το ορίζουν οι κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας, όχι της φύσης.
Η Ελλάδα το 2004 στο Ευρώ ήταν μια αντιτουριστική ομάδα και αντιεμπορική διότι έπαιζε κατά βάσιν αμυντικά. Ο Ρεχάγκελ είχε δώσει εντολή στους ακραίους ''κυνηγούς'' να πρεσάρουν, να πιέζουν αμυντικά τα αντίπαλα πλάγια μπακ. Τι να λέμε; Η Λέστερ στην Αγγλία ήταν ομαδάρα πληρέστατη, ακομπλεξάριστη, κρατούσε συνεχώς την πρωτοπορία στη βαθμολογία, με ποδόσφαιρο επιθετικό και αποτελεσματικό. Και βέβαια έπεσε στην περίπτωση, τα φαβορί στην Αγγλία ήταν σε αγωνιστική κρίση.
Η Λέστερ για να γίνει π.χ. Άρσεναλ και Λίβερπουλ και Μάντσεστερ χρειάζεται να πάρει πέντε πρωταθλήματα σερί. Η μια κούπα σε δέκα ή 50 χρόνια δεν αλλάζει τους συσχετισμούς. Ο ΠΑΟΚ, για παράδειγμα, θα γίνει Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός αν τα προσεχή δέκα χρόνια πάρει 6-7 πρωταθλήματα και 5-6 κύπελλα. Ξεφύγαμε. 
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΤΡΑΝΕ, ΠΟΥ ΕΝΙΚΗΣΕΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΛΕ!