Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

 
Ο Γαλανόπουλος για την ΑΕΚ μπήκε αλλαγή, σκόραρε στο τελευταίο λεπτό και η πρωταθλήτρια πήρε τη νίκη 2 - 1 στο Ζάγκρεμπ. Από αλλαγή, επίσης μετά από μια ώρα παιχνιδιού, ο Ιωαννίδης για τον Παναθηναϊκό στο 60.000 θέσεων Βελοντρόμ κι αυτός έκανε με πέναλτυ το 2 -1. 
Πήγε το παιχνίδι στην παράταση ένας Παναθηναϊκός σε κατάσταση πολέμου, το πήγε και στα πέναλτυ, και τελικά του άξιζε η πρόκριση σε βάρος της προβληματικής Μαρσέιγ. Κι  όμως όλα έδειχναν ότι η γαλλική ομαδούλα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Στην έδρα της έπαιζε, έχει πιο ακριβό ρόστερ και σκόραρε δυο γκολ στις πιο δηλητηριώδεις χρονικά στιγμές. Στα πρώτα και στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου ημιχρόνου. Στη μπάλα, όμως, ποτέ δεν λες ποτέ... Τίποτα δεν είναι σίγουρο, ακόμα και το... στάνταρ.
Ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο και μισή ώρα παράτα, στη σούμα 75 λεπτά, η Μαρσέιγ πόσα γκολ έβαλε; Μηδέν! Πως, λοιπόν, να αποκλείσει τον αντίπαλο, όταν αυτός δεν ήθελε να πουλήσει τζάμπα το τομάρι του; Πραγματικά, στο β΄' ημίχρονο οι παίκτες της ελληνικής ομάδας βγήκαν μπροστά και υποχρέωσαν του γηπεδούχους να γυρίσουν πίσω. Ε, αφού οι γηπεδούχοι ήταν ευχαριστημένοι με το 2 - 0 ή κουρασμένοι, ήταν επόμενο να υποφέρουν τόσο στην επανάληψη, όσο και στην παράταση, διότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα,
Ο γνωστός από την 'Αρσεναλ 34χρονος Γκαμπονέζος Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε και τα δυο τέρματα της Μαρσέιγ. Αυτό που αξίζει περισσότερο και από την πρόκριση είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν εγκατέλειψε την παρτίδα. Δεν απογοητεύτηκε. Δεν το 'ριξε στη φιλολογία, να περνάει ο χρόνος αέρα πατέρα και να κερδίζει τις εντυπώσεις στη θεωρία. Μεγάλη ιστορία να πιστεύεις, να ελπίζεις δίνοντας όλα, τα πάντα, περιμένοντας να σε βοηθήσει και η τύχη. Ό,τι είναι γραμμένο στα αστέρια...
Πολλά ματς έχουν χαθεί διότι ο ηττημένος τελικά δεν πίστευε ότι ο αντίπαλος έχει αδύνατα σημεία. Όσο ο Παναθηναϊκός σήκωνε μπόι, τόσο η Μαρσέιγ ξεβρακωνόταν... Τόσο αποκάλυπτε τα τρωτά της. Η επιτυχία, η επιβράβευση του Παναθηναϊκού ήταν ακριβώς ότι εκμεταλλεύθηκε κι έκανε δύσκολη τη ζωή της γαλλικής ομάδας μέσα στο σπίτι της.
Διαβαστε ακομα:

ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ;