ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 
Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι καταδικασμένο. Μιλάμε ιστορικά, δεν στεκόμαστε σ' ένα μόνο πρωτάθλημα, σε μια σαιζόν π.χ. την  περασμένη. Στο σύνολο του, λοιπόν, το πρωτάθλημα στην  Ελλάδα έχει πάρει την κατηφόρα. Επόμενο όταν δεν διαχειρίζεται με κανόνες αγοράς ένα βιομηχανικό προϊόν, όπως είναι το ποδόσφαιρο, Όταν οι ίδιες οι ανώνυμες εταιρείες της μπάλας αδιαφορούν εντελώς να κερδίσουν νέους πελάτες. Τι συμβαίνει; Όπως έρθουν κι όπως κάτσουν τα πράγματα. 
Ποιος ο κύκλος εργασιών, ποιος ο τζίρος του πρότζεκτ, αυτό έχει σημασία. Όχι ποια ομάδα σήκωσε το κατσαρόλι. Χέστηκε η Φατμέ στο γενί τζαμί αν το πήρε η άλφα ομάδα και το έχασε η βήτα

Το πρωτάθλημα από μόνο του είναι αυτοδύναμο προϊόν και τρέφει, και συντηρεί τις ΠΑΕ. Καμιά ομάδα, μονάχα αυτή είναι σε θέση να ανεβάσει την εμπορικότητα και την ποιότητα του πρωταθλήματος. Ακόμα και δυο και τρεις ανώνυμες εταιρείες να πιάσουν ανταγωνισμό και να διεκδικήσουν την κούπα μέχρι το τέλος, πάλι δεν σώζεται οικονομικά το πρωτάθλημα.

Στην Ελλάδα ασχολούνται, ερασιτεχνικά, δηλαδή πρόχειρα και δίχως επιχειρηματικούς στόχους, με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Όχι και ποτέ με την οργάνωση του πρωταθλήματος. Από το 2019 το πρωτάθλημα έγινε για πρώτη φορά με 14 ομάδες. Δεν φτάνει η μείωση των εταιρειών κατά δυο, 14 από 16, και η αναβάθμιση των play-off. Και μόνο ότι έφτιαξαν μια επί πλέον κατηγορία, τη football league δείχνει πως τους απασχολεί απλά να... βολεύουν ομάδες. Σα να διοργανώνουν στο στάδιο αγώνα δρόμου και καλούν να τρέξουν αθλητές με σωματικά προβλήματα. Τι να δει ο άλλος;

Επαγγελματικό πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, είναι εκείνο που στήνεται οργανωτικά έτσι ώστε να κερδίσει υψηλότερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, διαφημίσεις, χορηγούς, εισιτήρια. Στην Ελλάδα για να σταθεί το πρωτάθλημα, να... τελειώσει, χρειάζεται τη σκανδαλώδη οικονομική ένεση από το... κράτος. Και να κλείνει τα μάτια η κυβέρνηση στις οικονομικές παρανομίες των ΠΑΕ, και να υποχρεώνει την ΕΡΤ να αγοράζει, όχι με κανόνες της ελεύθερης αγοράς, τα παιχνίδια μπατηρημένων εταιρειών. Επιτέλους! Δεν έχουμε ανάγκη να πληρώνουμε μέσω της κρατικής τηλεόρασης πρωτάθλημα με αγώνες που δεν βλέπονται. Με αγώνες σε άδεια γήπεδα. Με αγώνες που δεν είναι σίγουρο πως θα ολοκληρωθούν μέχρι το 90.

Να μη γίνει ποτέ πρωτάθλημα αν δεν το συντηρούν οι ίδιοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Τι να το κάνουμε το πρωτάθλημα, όταν οι ΠΑΕ δεν φέρνουν καινούργια πελατεία στα γήπεδα. Και από την άλλη διώχνουν τον κόσμο της μπάλας από τα γήπεδα. 

Διαβαστε ακομα:

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΠΑΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!