ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

 

Να δούμε και τη θέληση του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν μπορεί να μας κρυφθεί ο άνθρωπος του Θεού. Η ομάδα είναι σχεδόν καταδικασμένη και στο κρίσιμο παιχνίδι παίζονται όλα. Αν το καντήλι της ομαδούλας σβήσει οριστικά ή θα πάρει λίγο επάνω του. Βεβαίως όταν στο παιχνίδι μπαίνουν και οι άγιοι, ο Χριστός και η Παναγία, γίνεται το θαύμα. 

Έφαγε τα ισόβια ο άλλος, όμως δεν αισθάνεται ένοχος. Το είπε ξεκάθαρα, χωρίς φόβο Θεού. “Θα με κρίνει ο Πανάγαθος...”. Δηλαδή; Δεν πιάνεται η ποινή του δικαστηρίου. Και τι έγινε που του έρριξαν ισόβια εν τη ζωή ταύτη; Στην άλλη ζωή, στη ζωή την αιώνια, εκεί στον άλλον κόσμο, ο έτσι θα είναι αθώος. Πλυμένος και καθαρισμένος, πετσέτες ολόλευκες και αμόλυντες, από τον ίδιον τον Θεό.

Η κάθε σοβαρή πόλη έχει την προστάτη άγιο της. Τον πολιούχο της. Η Κέρκυρα τον Σπυρίδωνα. Μέχρι σήμερα την έχει εγκαταλείψει... και απόδειξη ότι η Κέρκυρα είναι εξαφανισμένη, δέκα χρόνια μετά τον υποβιβασμό της στην βήτα εθνική

Ζωντανοί είναι οι άγιοι, όχι πεθαμένοι. Αν είχαν ψοφήσει, όπως οι αμαρτωλοί, τότε ο κόσμος δεν θα τους προσκυνούσε. Τι, δηλαδή; Ηλίθιος είναι ο άλλος να επικαλείται τη βοήθεια ενός αγίου; Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό αν πίστευε ότι ο άγιος έχει τεζάρει. Και ποιοι αγιάζουν έναν άνθρωπο, αγιοποιούν έναν άνθρωπο; Το ιερατείο. Ο Θεός, δηλαδή. Πώς γίνεται αυτό; Με τη θεία φώτιση, το παπαδαριό αποφασίζει ότι κάποιος αξίζει να αγιοποιηθεί και να μείνει ζωντανός στους αιώνες των αιώνων.

ΚΙ όταν εκλέγεται ο νέος Πάπας της Ρώμης, αποφασίζει το κογκλάβιο των καρδιναλίων; Αυτοί θα ψηφίσουν τον νέο Πάπα, αλλά αφού προηγουμένως και ολονυχτίως προσευχηθούν για να πάρουν πρέφα την επιθυμία του Θεού. Έτσι είναι. Με την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος ψηφίζουν. Τώρα θα μου βγουν από αριστερά κάποιοι αιρετικοί, κάποια άπιστα σκυλιά. Τότε, πώς είναι δυνατόν άλλοι καρδινάλιοι να ψηφίζουν τον έτσι υποψήφιο πάπα και κάποιοι άλλοι τον γιουβέτσι υποψήφιο; Ε, ο Θεός κάνει μοιρασιά την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος, επειδή είναι δημοκράτης, υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών. Ξεφύγαμε;

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΑΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ