ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

 
Αυτό το σαββατοκύριακο δεν υπάρχει το μεγάλο ματς. Δεν συναντιώνται δυο ομάδες κορυφής, αυτές που διεκδκούν το κατσαρόλι. Αυτή την αγωνιστική,λοιπόν, κανένα πρόβλημα για την αστυνομία, τις αρχές του ποδοσφαίρου και, βέβαια, για τη συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών, που δεν υποφέρουν και δεν φτάνει σε ακρότητες από τον πυρετό της αντιπαλότητας. 
Στην πραγματικότητα τα επεισόδια τα γεννάνε οι γνωστοί ύποπτοι. Μεγάλες ομάδες είναι, άρα έχουν μεγάλη Ιστορία, μεγάλους λαούς, μεγάλους προέδρους, μεγάλους δημοσιογράφους, μεγάλα όνειρα, Κι όλα αυτά παράγουν μεγάλες χυδαιότητες. 

 

Έτσι ήταν πάντα. Έτσι είναι και σήμερα. Τίποτα δεν άλλαξε επειδή το 1981 ανέτειλε η... προοδευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Και από το 2015 αποκτήσαμε αριστερή κυβέρνηση. Αυτοί είμαστε. Πρώτα να συμφωνήσουμε ότι είμαστε αυτοί που είμαστε και μετά να πάμε στο επόμενο κλικ. Στο Γιατί.

Στο γιατί το ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και η πολιτική, δεν είναι ενταγμένο πολιτισμένα στην κοινωνία. Για να την υπηρετούν. Το ποδόσφαιρο, όπως και η πολιτική, και η παιδεία, και η οικονομία, υπηρετούν την κοινωνία. Γιατί;

Τελικά, το μόνο που αλλάζει στην Ελλάδα είναι οι κυβερνήσεις. Οι οποίες, όμως, κι αυτές αλληθωρίζουν στο το κακό. Επόμενο. Αν δεν εκπροσωπούν τη χυδαιότητα, της επιτρέπουν να κάνει παιχνίδι. Την πάνε πάσο. Οι κυβερνήσεις, όμως, δεν φταίνε. Ούτε ο λαός. Ούτε τα κόμματα. Ούτε οι ομάδες. Κανείς δεν φταίει. Γιατί να φταίει κάποιος.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ