ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Ο Παναθηναϊκός είναι εταιρεία. Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, σαν εταιρεία, σαν επιχείρηση, είναι, και πάντα είναι ενός συγκεκριμένου επιπέδου. Πρώτου επιπέδου. Ανεξάρτητα αν μια σαιζόν πάρει ή χάσει το πρωτάθλημα.

Αλλοίμονο. Ένα κι ένα κάνουν δυο.  Ο Παναθηναϊκός γι’ αυτόν που τον διαχειρίζεται είναι πρώτα εταιρεία. Άσε τον φίλαθλο, τον οπαδό, τον πελάτη. Αυτός έχει μια άλλη σχέση με την ομάδα. Γι’ αυτόν η ομάδα είναι ιδέα, ιδεολογία, ιδεοληψία, ιδεομαλακία, θρησκεία, αίρεση, έρωτας, μαράζι. Είναι ό,τι θέλει ο οπαδός.

Άσε, όμως, στην άκρη τον φουκαρά τον οπαδό, που είναι ο πελάτης, ο αγοραστής, ο καταναλωτής της ομάδας. Του
 παναθηναϊκού προϊόντος. Ο μεγαλομέτοχος, οι μεγαλομέτοχοι, οι έχοντες τη διαχείριση της εταιρείας, οι έχοντες συμφέροντα, είναι το ερώτημα πώς πορεύθηκαν; Αυτό είναι το ζητούμενο.


Δεν είναι κόμμα ο 
Παναθηναϊκός που κατεβαίνει στις εκλογές και ό,τι πιάσει. Δεν πάει έτσι. Δεν βγαίνει στα κανάλια, ούτε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να λέει τις παπαριές του και μετά  περιμένει τι θα ψηφίσει ο κόσμος. Δεν πάει έτσι.

Ο 
Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Όχι σήμερα Συνασπισμός του 2,9%, αύριο ΣΥΡΙΖΑ 4,2 και μετά 39 τα εκατό. Σήμερα Χρυσή Αυγή έχει μηδέν τόσο τα εκατό κι αύριο 6 και 7%. Μια διακοπή για ρεκλάμες και επανέρχομαι μετά το διαφημιστικό διάλειμμα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ ΜΕ ΚΑΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ