ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΙΔΙΑ... ΡΑΤΣΑ

 
Μια ζωή ο ΠΑΟΚ ήταν στη σκιά ''των τριών ομάδων του αθηναϊκοκεντρικού κράτους'', σύμφωνα με τις μόνιμες καταγγελίες του. Και ακόμα και σήμερα κάποιοι από την αδικημένη (;) Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν σταματήσει να επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία το ποίημα. Που σημαίνει, για να αποφύγουμε τις πολλές κουβέντες ότι μια ζωή ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός κόλπου, μακριά από τίτλους διότι αυτό ήθελαν, βρώμικα και παρασκηνιακά, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ.
Η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ, πρωταθλητής 2024, η τέταρτη σε μέγεθος κόσμου ομάδα, κατά τους ατέλειωτους ισχυρισμούς του δεκαετίες τώρα, στερούνταν τίτλους διότι τον πολεμούσαν ανέντιμα οι τρεις μεγάλοι του κέντρου. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν έχει σχέση με την αλήθεια. Μια πραγματικότητα που εκφράζει Ελλάδα, όχι μονάχα την ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Το ίδιο ισχύει με τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αδιάφορο αν λέει σαχλαμάρες ή φαντασίες η ΠΑΕ του Μαρινάκη, όταν χάνει το πρωτάθλημα.

Δεν εκφράζει την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας η κατάκτηση ή η απώλεια του πρωταθλήματος, απ΄ αυτήν ή την άλλη ομάδα. Μας εκφράζει το γεγονός ότι ο νικητής είναι κάλπικος για τους αντιπάλους του. Κι αυτό δεν χαρακτηρίζει μονάχα τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Χαρακτηρίζει και τον Παναθηναϊκό, και την ΑΕΚ. Να, όμως, που το σωτήριο έτος όλοι το βούλωσαν. Όλοι, θέλουν δεν θέλουν, ''υποχρεώθηκαν να δεχθούν το γεγονός, την  κούπα στον ΠΑΟΚ και να κοιτάξουν τα μούτρα τους. Τη δική τους μειονεκτικότητα. Μη μας τα ζαλίζουν, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, από τον μαγαζάτορα της ΠΑΕ μέχρι  τον τελευταίο σεκιούριτυ.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΛΟΓΩ... ΠΑΟΚ