ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟ... ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ

 

Διακόσια χρόνια τρώω στη μάπα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Δύο ομάδες που τις έχω μάθει απ’ έξω και ανακατωτά, που λένε. Ρε, και τα εσώψυχα τους πιάνω, διότι είναι “δικές μου”, συγχωριανές μου, γι’ αυτό στον τζόγο πρώτα τις έχω στο λογαριασμό. Αν θα τις παίξω ή όχι.

Δεν κατάλαβα. Θα αφήσω το γάμο για τα πουρνάρια; Να ψαχτώ για “ξένες” ομάδες, έστω κι αν σε κάποια φάση γυαλίζουν στο μάτι μου. Παρουσιάζονται, δηλαδή, με κτυπητή αδυναμία ή υπεροχή, με συνέπεια να προσφέρονται για σιγουράκια.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, και ο Ολυμπιακός, όσο κι αν άλλαξαν πολλά στο ποδόσφαιρο από την εποχή του Κούδα είναι “καθαρά χαρτιά” σε σύγκριση με κάποια άλλα που κυκλοφορούν π.χ. στο πρωτάθλημα της Αγγλίας και της Κίνας, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας. Άρα, πέραν του ότι είναι παραδοσιακή, κλασική αναμέτρηση η προσεχής αντιπαλότητα τους θα ισχυροποιήσει το προφίλ τους.  Αυτή ακριβώς είναι η ιδιαιτερότητα της κόντρας της κόντρας τους
.
Κανόνας στον τζόγο. Παίζω ομάδες από πρωτάθλημα που είναι οικείο στην ποδοσφαιρική μου σκέψη. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι ''δικές μας'' ομάδες, είτε είμαστε οπαδοί της μιας, είτε όχι. Να το λέμε. Ελληνικές ομάδες είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Ελληνικές, όχι ευρωπαϊκές. Το ότι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως άλλες 300-400, στις διοργανώσεις της Ευρώπης δεν τις κάνει πολυεθνικές. Ευρωπαϊκή λες την ομάδα όταν σταθερά κάθε χρόνο παίζει στη λίστα βιτρίνας των 30-40 κλαμπ.

Ποια είναι καλύτερη ομάδα από τις δύο; Άκυρον! Μια τέτοια ερώτηση δεν οδηγεί στη σωστή πρόβλεψη. Είναι ερώτηση αντιποδοσφαιρική. Αντιτζογαδόρικη. Δεν είναι βέβαιο ότι η μια ή και οι δυο ομάδες θα παρουσιαστούν όπως τις γνωρίζουμε στο πρωτάθλημα. Ο πυρετός του συγκεκριμένου αγώνα χτυπάει στα αποδυτήρια των αντιπάλων. Τους μεθάει, αλλά και κάνει εξαιρετικά προσεκτικούς. Το έγκυρον, λοιπόν, το αξιόπιστο είναι να πεις ότι ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός σήμερα είναι καλή ή όχι ομάδα. Με δυνατότητες κι όχι. Ικανή να ξεδιπλώσει αρετές, που τις διαθέτει, όμως τις βγάζει κυρίως όταν έχει τη μπάλα ή όχι.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ...