ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΓΡΙΒΕΑΣ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ

 

Αν ενδιαφέρει σαν είδηση να πληροφορήσω ότι ο μεγαλοδικηγόρος στην Αγγλία που ανέλαβε τον Γριβέα, μέσω αυτού σύστησε στον Φιλιππίδη να απευθυνθεί στην γάτα και κωλοπετσωμένη Τουρκάλα δικηγόρο. Αντιληπτό γιατί.

Όσο πιο εύκολη γινόταν η ζωή του Άγγελου Φιλιππίδη στο σκάνδαλο με τα δάνεια για να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, αλλά τα πακέτα πήγαιναν σ' άλλους σκοπούς, πολύ προσωπικούς των δανειοληπτών, τόσο περισσότερο ελαφρύνονταν η θέση των κατηγορούμενων.

Ο Άγγλος δικηγόρος στο θέμα της αμοιβής δουλεύει κυριλάτα και με Escalation clause, δηλαδή προς τα επάνω κλιμακούμενη αμοιβή π.χ. ανά δίμηνο, τρίμηνο, εξαρτάται τι αναφέρει το νταραβέρι με τον πελάτη. Συμφωνούν π.χ. να πληρώνεται ο δικηγόρος με τόσες χιλιάδες λίρες ανά δίμηνο, τόσο το πρώτο δίμηνο, συν τόσο το β΄δίμηνο, συν plus τόσο το γ' δίμηνο κ.ο.κ.

“Κύριε Γριβέα” είπε ο δικηγόρος “μπορώ να σας κρατήσω στην Αγγλία μέχρι να με παρακαλάτε να σας αφήσω να φύγετε στην Ελλάδα”.

Ο Γριβέας συνελήφθη στο Μάντσεστερ σε τηλεφωνικό θάλαμο, όσο αυτός τηλεφωνούσε, ενώ απ' έξω τον περίμενε η σύζυγός του. Η Αγγλία είναι εκτός monetary system, εκτός νομισματικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αποδεκτά όλα τα φράγκα, δεν παίζει κανένα κόλπο αλά Λίστα Λαγκάρντ.

Ο Γριβέας πρότεινε στον Φιλιππίδη: “Έλα στην Αγγλία”, όσο αυτός ήταν στην Τουρκία, και πριν συλληφθεί, μετά το ένταλμα σύλληψης. Αυτές τις ημέρες έπεσε δουλειά στις Μυστικές Υπηρεσίες. Θα επανέλθω. Έχει ψωμί το έργο.

Διαβάστε ακόμα:

Καραμανλής σε Σαμαρά: Φάτε τον Φιλιππίδη