ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ

 

Φοβερή ατάκα Σόιμπλε. Του γνωστού. Μόνον ένας Γερμανός θα το έλεγε αυτό απευθυνόμενος σε βαλκάνιο. “Δεν θα σας δώσουμε με το ζόρι τη δόση” είπε ο υπουργός οικονομικών της Μέρκελ.

Δεν έχεις να πεις κάτι. Τι να του πεις; Ότι είσαι υποχρεωμένος να συνεχίζεις να με δανείζεις; Άσε αυτά που λέει ο Παπούλιας. Η κουβέντα του προέδρου της Δημοκρατίας είναι η πιο ντροπιαστική ακόμα για τους Έλληνες.

“Είναι απαράδεκτη η δυσπιστία των δανειστών μας και συνιστά προσβολή διότι η Ελλάδα και ο λαός της έχουν πετύχει πολλά”. Τι έχεις να πεις;

Κύριε, χρωστάς. Και αφού χρωστάς είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις για να αποπληρώνεις τα χρέη σου. Και στις συμφωνίες σου δεν είσαι συνεπής. Κι εσύ λες “κάναμε πολλά”. Δεν κατάλαβα. Αν έκανες πολλά, τα έκανες για πάρτη σου. Γιατί να περιμένεις να αναγνωρίσει την “επιτυχία” σου ο άλλος, που τυχαίνει να είναι ο τοκογλύφος σου;

Παρακάτω. Ο Σόιμπλε λέει: Δεν πάτε καλά, δεν έχετε κάνει πολλά..., κι έτσι όπως την πάτε τη δουλειά μη θαρρείτε πως θα σας πιέσουμε να πάρετε τη δόση.

Προχωράμε ακόμα παρακάτω. Ρε μάγκα, Σόιμπλε, τα λεφτά τι θα τα κάνεις; Θα τα θάβετε στην αυλή σας; Τα περισσεύουμενα σας σα Γερμανία αν δεν δανείσετε χώρες, θα έχετε πρόβλημα. Χάνετε την επιρροή σας σα δύναμη Νο1 στην Ευρώπη.

Έτσι είναι. Κερδισμένη είναι η Γερμανία ακόμα κι αν η Ελλάδα σηκώσει τα χέρια και πει Μέχρι εδώ, ό, τι πήρα πήρα, αλλά και δεν έχω να σας δώσω μία. Τα πακέτα που έχει χοντροκονομήσει η Γερμανία από την φουκαριάρα την Ελλάδα είναι περισσότερα απ' αυτά που θα χάσει αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τα δανεικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα τίποτα η «συγγνώμην» απέναντι στην κτηνωδία