ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ, ΟΧΙ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗ

 

Επίσκεψη στον γιατρό. Δεν είναι όλα καλαμπούρι και ανέκδοτα. Κάποια πράγματα που έχουν κρίσιμη σχέση με την ίδια σου τη ζωή, την ίδια την ύπαρξη σου, θα τα δεις σοβαρά. Μετά από 20 λεπτά κουβέντας για την περίπτωσή σου ο δόκτωρ έβγαλε το συμπέρασμα. Χειρουργείο!
Αυτή είναι η απόφαση του επιστήμονα. Δεν μπορείς να αποφύγεις το νυστέρι. Η μόνη σου σωτηρία.

Τα είπες όλα, το ιστορικό της ασθένειας, πότε εμφανίστηκε, τα συμπτώματα, τι θεραπεία έκανες μέχρι σήμερα και αφού το πράμα έφθασε στην κόψη του του ξυραφιού, επισκέφθηκες τον καθηγητή. Κι αυτός προτείνει κατ’ ευθείαν στο χειρουργείο.

Προτείνει! Πήρες πρέφα; Προτείνει ο μάστορας, δεν θα σε πάρει με το ζόρι να σε σφάξει. Προτείνει. Η τελική απόφαση είναι δική σου. Εσύ αποφασίζεις. Άσχετο ότι δεν είσαι γιατρός. Εσύ έχεις την ευθύνη, όχι ο χειρούργος.

Το ίδιο με τον αρχιτέκτονα. Θα σου παρουσιάσει 2-3 επιλογές, όμως εσύ θα αποφασίσεις. Ο δικηγόρος λέει πώς έτσι θα παίξουμε στο δικαστήριο. Εσύ, όμως, θα εγκρίνεις πρώτα την τακτική του.

«Κάναμε λάθος» είπε ο σεξομανής, άλλο αυτό, Ντομινίκ Στρος Καν, αναφερόμενος πάλι στο πρόβλημα της Ελλάδος. Το πρώην κουμάντο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έπρεπε να πει «Έκανε λάθος ο Γιώργος Παπανδρέου». Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Ο Γάλλος σοσιαλιστής, άλλο αυτό, να κάνει αυτοκριτική για τα προσωπικά του θέματα. Που του φορέσανε χειροπέδες επειδή την είχε πέσει στην καμαριέρα.

Έτσι είναι. Πρωθυπουργός ο Παπανδρέου, κτύπησε την πόρτα του Στρος Καν: «Δομήνικε, δεν υπάρχουν λεφτά, τι κάνουμε;». Αυτό κάνουμε, είπε ο Δομίνικος. Έτσι θα το κάνουμε, Τζώρτζ. Ποιος έκανε το λάθος;

«Κάναμε τότε το αντίθετο, το ανάποδο απ’ αυτό που έπρεπε να κάνουμε» λέει σήμερα ο Ντομινίκ. Ο Γιώργος τι λέει; Ο υπηρέτης μας. Μην το ξεχνάμε. Ο πολιτικός, όπως άλλωστε και ο ίδιος το διατυμπανίζει, είναι ο υπηρέτης του λαού. Εκλέγεται για να υπηρετήσει τον λαό. Τι λέει, λοιπόν, ο Γιώργος για το πώς διαχειρίστηκε το νταραβέρι του με το ΔΝΤ; «Έσωσα την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμα:

Πρωτιά οι εφοπλιστές, ουραγός η Ελλάδα