ΠΡΩΤΟΣ Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Αποκάλυψη αποδυτηριάκια. Το 2008 η κρίση κτύπησε την πόρτα της Ελλάδος και ουδείς πήρε πρέφα. Το χειρώτερο; Όσοι αντελήφθησαν ότι η κρίση μπούκαρε στη χώρα έκαναν το κορόιδο.

Κυβέρνηση Καραμανλή. Ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, σήμερα υπουργός οικονομικών, τότε σύμβουλος της Eurobank, με βλέμμα σκοτεινό λέει σε κάποιον δημοσιογράφο: “Ανέβηκαν τα σπρεντ”. Είναι η αρχή της κατηφόρας για την Ελλάδα.

Τι είναι “σπρεντ”; Λέξη άγνωστη. Πολύ γρήγορα, όμως, τα σπρέντ έγιναν ψωμοτύρι της πολιτικής και οικονομικής καθημερινότητας. Όλοι πια μιλούσαν για τα σπρεντ, όλοι κυνηγούσαν τα σπρεντ.

Είναι εποχή που βάρεσε κανόνι η αμερικανική τράπεζα Λήμαν Μπράδερς και οι κυβερνητικοί και παρακυβερνητικοί του συστήματος εδώ στην Ελλάδα σχεδόν ειρωνευόντουσαν τις ΗΠΑ, τους μαλάκες αυτούς που την πάτησαν. Ενώ εμείς εδώ απολαμβάνουμε την οικονομική άνθηση, είμαστε μια χαρά. Τις δυο τρομάρες τις ξέχασαν κλειδωμένες στο σκοτάδι.

Τσιμουδιά οι Καραμανλήδες και οι Προβόπουλοι, πριν από έξι χρόνια. Να βαρέσουν συναγερμό, να προλάβουμε ό, τι μπορούμε, μην την φάμε την τσεκουριά κατακέφαλα. Τίποτα, όμως. Και έδεσε το γλυκό μετά από ένα χρόνο, όταν ο Παπανδρέου είχε θυμώσει κάργα πατριωτικά: “Λεφτά υπάρχουν”.

Και σήμερα, ο Χαρδούβελης που πρώτος είχε δει την καταστροφή, την ολοκλήρωση του κύκλου, αναλαμβάνει να οδηγήσει το σαράβαλο στο συνεργείο.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι είναι αυτοί πίσω από «αυτούς»