ΤΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

 

Αυτός, λένε, είναι ο πλουσιώτερος Κινέζος. Και τον βλέπεις στη φωτογραφία και δεν πρόκειται για κάποιον υπεράνθρωπο. Είναι ένας σαν όλους μας. Της διπλανής πόρτας, που λένε. Κι όμως, ο τύπος είναι ο πλουσιώτερος, ο πιο πλούσιος από τους πολυεκατομμυριούχους της Κίνας.

Και αναρωτιέσαι. Πώς τα κατάφεραν όλοι αυτοί οι μάγκες, που δεν γεννήθηκαν στην Αμερική και την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ιαπωνία, αλλά στην Κίνα της πείνας και της δυστυχίας, στην πατρίδα τους που μέχρι χθες απαγόρευε τον πλουτισμό, δεν είχε ευκαιρίες να ξεχωρίσει κάποιος οικονομικά, ακόμα κι αν είχε όλα τα προσόντα του πιο επιτυχημένου επιχειρηματία.

Πήγαινε στη Ρωσία. Τα ίδια. Πριν ακόμα πέσει ο κομουνισμός, από την περεστρόικα κιόλας τα δεμένα σκυλιά ήταν έτοιμα να ορμήσουν στην Αγία Ρωσία για να πιάσουν τα πόστα. Όλοι της σχολής. Κι έγινε το απίστευτο. Κάποιοι επιλεγμένοι με γυάλινα μάτια από το ένα φεγγάρι στο άλλο έγιναν ολογάρχες. Πολυτρισεκατομμυριούχοι.

Να δώσουμε, λοιπόν, την απάντηση, πώς και από το μηδέν, από το τίποτα, στην Κίνα και την Ρωσία, φτιάχτηκαν λεφτάδες, τόσο δυνατοί επιχειρηματίες. Δεν φτιάχτηκαν μόνοι τους. Βοήθησε και η κατάσταση, η νέα τάξη πραγμάτων στις δύο αυτές μεγάλες χώρες. Δηλαδή; Το νέο καθεστώς είχε ανάγκη τους ταχυδακτυλουργούς.

Διαβάστε ακόμα:

Ο θεός του χρήματος λέγεται Ρότσιλντ