ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!

 

Καμμία εντύπωση δεν μου έκανε η πρόσφατη 400σάρα που δημοσίευσε το έγκυρο περιοδικό Forbes. Οι 400 πλουσιώτεροι στις ΗΠΑ. Μια λίστα που κάθε τόσο αλλάζει, κάποιοι χάνουν πόντους, κάποιοι άλλοι έρχονται από πίσω και πιάνουν θέση στον κατάλογο. Δεν με εντυπωσίασε ότι στους 400 είναι επτά Έλληνες. Μεγαλοεπιχειρηματίες και οι επτά ελληνικής καταγωγής.

Λεπτομέρεια (!), για να μπούμε στο ψητό. Κανένας από τους 7, αλλά και τους 17 πλουσιώτερους Έλληνες στην Αμερική δεν έχει επαφή με την πατρίδα. Λεπτομέρεια; Το θέμα! Το εθνικό θέμα, λέω εγώ. Για το οποίο ουδεμία εθνική ρίχνω στους Έλληνες χαρτωμένους των ΗΠΑ. Οι μούντζες αλλεπάλληλες και με τα δυο χέρια είναι στις κυβερνήσεις, που ποτέ δεν προσπάθησαν να κάνουν δημόσιες, πιο σωστά εθνικές σχέσεις, με τους πλούσιους πατριώτες μας στην Αμερική και τον Καναδά, την Αυστραλία και όπου αλλού.

Ποιοι, όμως, πολιτικοί και με ποιο καθαρό μέτωπο να πλησιάσουν ανθρώπους αγωνιστές. Ναι, ρε, όλοι αυτοί οι Έλληνες, οι Ελληνοαμερικάνοι, όλοι, ρε, είναι αυτοδημιούργητοι. Γι’ αυτό σου λέω ότι πρόκειται για αγωνιστές. Για δημιουργούς, δημιούργησαν επιχειρήσεις, διηύθυναν επιχειρήσεις. Παραγωγοί χρήματος είναι Και θα δουν με καλό μάτι τους Τσοχατζόπουλους, να τους μιλάνε για την εθνική υπόθεση; Όχι, ρε.

Το κλείνω. Όσο κάθαρμα, όσο χοντρόπετσος να είναι ο χοντρολεφτάς ακόμα και να μην το αισθάνεται πραγματικά θα βάλει το χέρι στην τσέπη για την Ελλάδα, ρε γαμώτο. Γιατί αυτά που θα δώσει, όσα δώσει, είναι τίποτα μπροστά στην υπεραξία που θα πάρει το όνομά του, των παιδιών του το όνομα, σαν εθνικός ευεργέτης.

Για κόψε φάτσα τον Σκουρλέτη π.χ. Αν είσαι στη λίστα του Forbes θα του έδινες ένα πεντοδόλαρο για τα τσιγάρα του;

Διαβάστε ακόμα:

Μαύρο χρήμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση