ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ

 

Η πατρίδα έχει στείλει στο μέτωπο τον στρατηγό και πριν αυτός κερδίσει τον εχθρό τον προλαμβάνουν μ’ ένα μήνυμα: Στοπ! Τι μου λέτε, ρε, λίγο θέλω ακόμα και τους έφαγα.
Όχι, κύριε. Είμαι ο πρωθυπουργός και σε διατάζω να σταματήσεις. Είσαι στρατιωτικός, δεν θα μου πεις εσύ τι θα κάνω, εγώ θα σου πω τι θα κάνεις.

Το ίδιο και με τους δικαστικούς. Οι οποίοι, μάλιστα, παραμύθι φούρναρης είναι ανεξάρτητοι. Οι στρατιωτικοί δεν είναι ανεξάρτητοι, υποχρεωμένοι είναι να υπακούσουν τον κυβερνήτη, ακόμα κι αν αυτός είναι πουλημένο τομάρι, ένας τρόμπας, ένας χάλιας και μισός.

Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο και από τον Μάϊο του 2011 αναλαμβάνουν να κυνηγήσουν το οικονομικό έγκλημα οι εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης (φωτό). Φοβερά πράγματα. Όταν άνοιξαν το φάκελλο της Λίστας Λαγκάρντ, τους είπανε «Στοπ!». Φοβερά πράγματα. Όταν πιάσανε τα δάνεια που κακώς δώσανε οι τράπεζες στα κόμματα, τους είπανε «Φέρτε τις δικογραφίες, δεν είστε αρμόδιοι!».

Στο δημοσιογράφο Μανώλη Γαλάνη του Πρώτου Θέματος έδωσε συνέντευξη ο ένας από τους δυο εισαγγελείς που πριν από 15 μήνες υποχρεώθηκαν να παραιτηθούν. Γιατί; «Όσο δουλεύαμε το θέμα της Λίστας Λαγκάρντ μας απειλούσαν συνεχώς με πειθαρχική δίωξη. Μόλις ανοίξαμε τη δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων μας κατάργησαν».

Ο άνθρωπος λέει πολλά. Πράγματα που τα διαβάζεις και τραβάς τις τρίχες σου. «Όχι αυτό! Μη εκείνο. Αυτό δεν το ακουμπάτε! Εκείνο ξεχάστε το». Και επί υπουργού δικαιοσύνης του Ρουπακιώτη της Δημαρ και του Παπαϊωάννου του ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης και οι δυο.
Είπαμε. Ο πολιτικός έχει το μαχαίρι και το πεπόνι. Ο μισθός του δικαστικού εξαρτάται από τον πολιτικό. Ο πολιτικός μεταθέτει τον δικαστικό. Τον σπρώχνει στην ιεραρχία ή, τον υποχρεώνει να παραιτηθεί. Πήρες χαμπάρι γιατί τα σκάνδαλα ξεφουσκώνουν πριν φθάσουν, αν φθάσουν στα δικαστήρια. Πήρα, να λές.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας μπακαλόγατος «Ζήκος» στο Χάρλεμ