ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ

 

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να πάρει πίσω όλα τα λάφυρα που κατέκτησαν οι συνδικαλιστές τις τελευταίες δεκαετίες. Επιδόματα, τέλη, ειδικές εισφορές και επιχορηγήσεις. Μαζύ με αυτά ετοιμάζεται να καταργήσει και τους λεγόμενους φόρους υπέρ τρίτων, δηλαδή τα χαράτσια που επιβαρύνουν τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων χωρίς καμμιά ανταπόδοση.

Παράδειγμα. Η εισφορά 4% επί της αξίας φωτοτυπικών, σαρωτών χαρτού για φωτοτυπίες και αποθηκευτικών μέσων που προορίζονται για τους συλλόγους πνευματικών δημιουργών και εκδοτών εντύπων.

Άλλο παράδειγμα. Η χρέωση 9,02% σε οδηγούς οχημάτων για την επανέκδοση άδειας λόγω κλοπής, χαράτσι που ενισχύει το Ταμείο Συντάξεων Αυτοκινητιστών.

Όποιος, δηλαδή, χάνει την άδεια οδήγησης τιμωρείται, εκτός όλων των άλλων και με πρόστιμο 10 ευρώ που πάει στο ταμείο των φορτηγατζήδων. Και να ήταν μόνο αυτά.
Σημειώστε.

- Εισφορά 5 ευρώ για την παράσταση δικηγόρου σε δικαστήριο της Ξάνθης, ποσό που κατατίθεται στον λογαριασμό ενίσχυσης και αλληλοβοήθειας δικηγόρων Ξάνθης.
- Εισφορά υπέρ του σωματείου των υδραυλικών για τη χορήγηση υπεύθυνης δήλωσης καλής εκτέλεσης από υδραυλικούς μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επί της
εγκατάστασης.
- Χρέωση 0,50 ευρώ υπέρ του ταμείου των αστυνομικών για κάθε εξουσιοδότηση.
- Τέλος, 6% υπέρ του οργανισμού πνευματικής ιδιοκτησίας σε εισαγόμενες συσκευές αναπαραγωγής ήχου.
- Ειδικός φόρος 4% σε υπαίθριους κινηματογράφους για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης.
- Εισφορά υπέρ του συλλόγου ηλεκτρολόγων ώς ποσοστό από την αμοιβή των 50-150 ευρώ για την άδεια ηλεκτρολογικών εργασιών.
- Καταβολή 30 ευρώ υπέρ των αστυνομικών για τις άδειες εισαγωγής κυνηγετικών όπλων και φυσιγγίων.
Κάθε φορά που μία κυβέρνηση ήθελε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, θέσπιζε και ένα χαράτσι υπέρ του κλάδου που εκπροσωπούσαν, δηλαδή μια
έμμεση αύξηση των αποδοχών τους.
Η διαδικασία, τις περισσότερες φορές ήταν μυστική, συχνά με μεταμεσονύχτια τροπολογία για να μην ανοίγει η όρεξη άλλων κλάδων. Μια και μιλάμε, όμως για
χαράτσια, προσέξτε τι άλλο, εκτός από την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνουμε στην ΔΕΗ.
- Χρεώσεις για τη μεταφορά και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος.
- Χρεώσεις για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
- Ειδικό τέλος 0,55% επί της αξίας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.
- Ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων.

Διαβάστε ακόμα:

Να γίνουμε μουσουλμάνοι