ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ;

 

H νέα δίωξη κατά του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, αυτή τη φορά για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δημιουργεί την εντύπωση ότι ο πάλαι ποτέ φτερωτός γιατρός πληρώνει για όλες τις αμαρτίες των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χρόνια τώρα η χώρα βοούσε για τις κομπίνες στους ΟΤΑ, που είχαν εξελιχθεί σε εκτροφεία σκανδάλων παντός είδους και διαμετρήματος. Το επιβεβαίωναν όλες οι εκθέσεις, όλοι οι έλεγχοι και όλες οι έρευνες των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, καθώς και όλες οι εκθέσεις των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όμως , αγρόν ηγόραζαν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Αντίθετα, υπό την πίεση δημάρχων και κοινοταρχών, φρόντιζαν να διαγράφουν τις ατασθαλίες στους ΟΤΑ με νόμο, που κατά σύμπτωση ψήφιζαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής.

Κι αυτό συνέβαινε κάθε χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγιζε σε βάρος τοπικών αρχόντων, διαγράφονταν με μία μονοκοντυλιά μαζί με τις όποιες ποινικές ευθύνες.

Εύλογο, λοιπόν είναι το ερώτημα τι συνέβη ξαφνικά και η Δικαιοσύνη έδειξε τέτοια εμμονή στη διερεύνηση των ατασθαλιών μόνο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή 12ετούς κάθειρξης για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου. Ασφαλώς και πρέπει να πληρώνει όποιος παρανομεί και όποιος οικειοποιείται το δημόσιο χρήμα. Αλλά να πληρώνουν όλοι και με το ίδιο νόμισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ζολώτας, η κόκκινη κάρτα στη χρεοκοπία