ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΤΡΥΠΑ

 

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, λένε οι πολίτες και τρέχουν να εκμεταλλευθούν το κλίμα δώσε και μένα μπάρμπα που καλλιεργούν τα κόμματα. Ελάχιστοι είναι αυτοί που πληρώνουν το φόρο τους και ακόμη λιγότεροι αυτοί που σπεύδουν να ρυθμίσουν οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Η μαύρη τρύπα στα έσοδα έχει φτάσει τα 3,5 δις. ευρώ κι όλα δείχνουν ότι θα μεγαλώσει κι άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο η υστέρηση στα φορολογικά έσοδα ξεπέρασε τα 600 εκατ.

Παρόλα αυτά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη αποκάλυψε ότι το κόμμα της δεν προτίθεται, αν γίνει κυβέρνηση, να πάρει τα 7,5 δις. της 5ης δόσης του δανείου ούτε θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα γίνει στην οικονομία αν δεν εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση και η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές.

Βόμβα μεγατόνων έριξε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής Ν.Παππάς, που δήλωσε ότι αυτή τη χρονιά δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Το όριο θα είναι πάνω από τις 450.000 ευρώ, διευκρίνησαν άλλα στελέχη.

Διαβάστε ακόμα:

Το σκάνδαλο που δεν άγγιξε την Ελλάδα!!!