Ο ΑΚΗΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΣΜΠΩΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011!

 

Είχε προειδοποιήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον παλιό συνεργάτη και φίλο του Γιάννη Σμπώκο τι τον περίμενε αν δεν του επέστρεφε τα λεφτά που του χρωστούσε.

«Η άρνηση αποδέσμευσης και εκκαθάρισης της παλιάς μας συνεργασίας 97-98-99-2000-2004 είναι καταστροφή για εμένα... ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ θέλουν τα λεφτά τους πίσω... με απειλούν... εάν δεν μου φέρεις και σήμερα λεπτά είμαι υποχρεωμένος να παραπέμψω 2-3 τους πιο πιεστικούς σε σένα...», έγραφε στο ημερολόγιο του απευθυνόμενος στον συνεταίρο του στις κομπίνες με τα εξοπλιστικά.

Η υλοποίηση της απειλής έγινε τον περασμένο Μάιο, όχι με φουσκωτούς όπως ήταν η πρώτη του σκέψη, αλλά με τρεις βομβιστικές επιθέσεις, μία στο σπίτι του Σμπώκου, στην Κηφισιά και δύο στην Ερυθραία, σε καταστήματα που ανήκαν στην αδελφή του. Οι ανώτερες σπουδές στον Κορυδαλλό τον είχαν κάνει πιο αποφασιστικό.

Ένας βαρυποινίτης, κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος των εκβιαστών που ανακαλύφθηκε πρόσφατα ο Π. Βλαστός, φέρεται να είχε συναντήσεις στον Κορυδαλλό με τον Άκη Τσοχατζόπουλο (κατηγορείται για συμμετοχή και στο κύκλωμα των «νονών») ο οποίος του είπε ότι «ο Γιάννης Σμπώκος είχε παραλάβει μία βαλίτσα με 10 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για μένα και δεν μου την έδωσε!»

Από τη δικογραφία της υπόθεσης προκύπτει ακόμη ότι ο 54χρονος πρώην αστυνομικός και συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού είχε συναντήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού με τον Γιάννη Σμπώκο και του «υπενθύμιζε» τις οικονομικές απαιτήσεις που είχαν από τον πρώην βουλευτή οι βαρυποινίτες οι οποίοι σχεδίασαν βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του.

Ο Τσοχατζόπουλος είχε γίνει έξαλλος από τη στάση του Σμπώκου, όπως φαίνεται από τις σημειώσεις στο ημερολόγιο του τον Αύγουστο του 2011.

«Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές από τις επιστροφές στο ένα και το άλλο σημείο... Ξέρουμε και οι δύο τι χρειάζεται και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου είπες ότι οι άνθρωποι που έβαλαν τις υπογραφές τους εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές από τη Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε και να τους απαλλάξουμε... Πριν από δύο χρόνια πρότεινα αποδέσμευση της συνεργασίας... Η μη επιστροφή από το 2010 των 900.000 ευρώ, που είχαν εγκρίθεί από τους δικούς σου αρχές 2010, ήταν μεγάλη ζημιά για μένα...».

Τον Σμπώκο όμως, θέτουν στο επίκεντρο της υπόθεσης διακίνησης μαύρου χρήματος και οι απολογίες δυο συγκατηγορουμένων του Τσοχατζόπουλου. Ο εξάδερφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας, και η λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

«Κατ' επανάληψη ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος μου είχε πει ότι: Περιμένω ο Σμπώκος να μου φέρει λεφτά. Γνωρίζω από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο ότι η βασική ομάδα διακίνησης της άνομης περιουσίας ήταν ο Τσοχατζόπουλος, ο Ιωάννης Σμπώκος…. Τα μαύρα χρήματα κατέληγαν όλα στον Τσοχατζόπουλο και στον Σμπώκο», είπε στην απολογία του ο Ν.Ζήγρας.

Και συνέχισε: «Ο Τσοχατζόπουλος πάντα μου έλεγε: "Τα πολλά λεφτά μου τα έχει ο Σμπώκος". Σας επαναλαμβάνω ότι έχω ακούσει από τον Τσοχατζόπουλο να λέει ότι τα περισσότερα από τα χρήματά του τα διαχειρίζονταν ο Σμπώκος μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του πεθερού του και από εκεί διακινούνταν σε διάφορες επιχειρήσεις μέσω Ελβετικών τραπεζών».

Διαβάστε ακόμα:

Στις 4 χιλιάδες το πουγκί