Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Για να μην κοροιδευόμαστε. Ο Ομπάμα δεν είπε ποτέ στη Μέρκελ να κάνει ό,τι της ζητήσει η Ελλάδα. Ποσώς τον ενδιαφέρει αν υποφέρουν οι Έλληνες, λόγω του μνημονίου. Άρα δεν το νοιάζει ούτε αν το χρέος θα κουρευτεί ούτε αν η αποπληρωμή του θα γίνει τον επόμενο αιώνα.

Εκείνο που τον κόφτει και το επισήμανε ευθέως στη Γερμανίδα Καγκελάριο, είναι να μην βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε παγκόσμια αναταραχή με μεγάλες συνέπειες και στην αμερικανική οικονομία. Το κακό του όνειρο λέγεται Lehman Brother.

Ήταν μία από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου που κατέρρευσε το 2008, προκαλώντας παγκόσμιες αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα. Οι επιπτώσεις ήταν τρομακτικές. Ένα μόνο θα σας υπενθυμίσω.

Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ για να στηρίξουν το τραπεζικό σύστημα, ξόδεψαν πάνω από πέντε τρισεκατομμύρια δολάρια. Το ίδιο έκανε και η ελληνική κυβέρνηση, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο το δημόσιο χρέος, που έγινε ανεξέλεγκτο όταν οι αγορές ανακάλυψαν ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι ο πιο επισφαλής δανειολήπτης στην υφήλιο. Με άλλα λόγια οι τραπεζίτες “ανακάλυψαν” την Ελλάδα ψάχνοντας την επόμενη... Λίμαν Μπράδερς!

Για το λόγο αυτό ο Ομπάμα ήταν σαφής προς την Μέρκελ. «Κάνε ό,τι θέλεις με την Ελλάδα. Δεν θέλω, όμως με τίποτε να βγεί από το ευρώ».

Διαβάστε ακόμα:

Οχι Γκρέξιτ, αλλά πίεση στη λιτότητα