ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ!

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό» και στο χώρο των Τραπεζών. Τρεις πρώην υπουργοί του Κινήματος ετοιμάζονται να καταλάβουν υψηλές θέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Για την Λούκα Κατσέλη σας έχω ενημερώσει εγκαίρως. Αναλαμβάνει πρόεδρος στην Εθνική Τράπεζα. Η πρώην υπουργός στην κυβέρνηση ΓΑΠ έχει συνδέσει το όνομα της με το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», αλλά και τον νόμο Κατσέλη για την προστασία των δανειοληπτών.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Eθνικής Tράπεζας, που θα κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Aλ. Tουρκολιά και του προέδρου Γ. Zανιά, τοποθετώντας στη θέση του πρώτου τον Γιώργο Mιχελή και στη θέση του δεύτερου τη Λούκα Kατσέλη.

Ο Π Ρουμελιώτης, στενός συνεργάτης επί σειρά ετών του Α. Παπανδρέου, προορίζεται για τη θέση του προέδρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Yπήρξε οικονομικός σύμβουλος, και υπουργός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου και καθηγητής σε διάφορα πανεπιστήμια. Aπό το 2011 και μέχρι πρόσφατα ήταν αντιπρόεδρος της Tράπεζας Πειραιώς, από την οποία και παραιτήθηκε.

Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος αναλαμβάνει αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Πειραιώς, όπου υπηρετεί ως ειδικός σύμβουλος. Aπό το 1996 ως τον Mάρτιο του 2000 ήταν υφυπουργός Oικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Xρέους. Στη συνέχεια διετέλεσε υπουργός Aνάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και υπουργός Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών στο διάστημα 2001-2004.

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεκτρονικοί ποντικοί στις προμήθειες του Δημοσίου