ΜΕ ΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Όταν βλέπεις τους τροχονόμους να έχουν βγεί παγανιά, θα πει ότι τα οικονομικά του κράτους έχουν το χάλι τους. Το πιστοποιούν εκατοντάδες αυτοκίνητα με τη ροζ κλήση στο παρμπρίζ τους κάτι σαν το ποσέτ στο σακάκι του Τσίπρα.

Μέρες τώρα οι τροχονόμοι μοιράζουν κλήσεις και παίρνουν πινακίδες, αυξάνοντας το τζίρο του δημοσίου σε μία εποχή που έχουν παγώσει οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα και
μη χρέη στο δημόσιο και τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Κανείς δεν έχει ρωτήσει ποτέ τον ταλαίπωρο πολίτη που θα βρεί να πληρώσει το πρόστιμο, που συνήθως αντιπροσωπεύει πάνω από δύο μεροκάματα.

Πώς θα πάει στη δουλειά του, όταν του παίρνουν τις πινακίδες. Από την άλλη πλευρά, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τη δημιουργία νόμιμων χώρων στάθμευσης, ώστε να παρκάρει
ο κόσμος χωρίς τον κίνδυνο να πάρει κλήση ή να χάσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Παράνομο πάρκινγκ νοείται μόνο όταν υπάρχει νόμιμο, αλλά εμείς επιλέξαμε το παράνομο. Όταν το παράνομο είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει αδίκημα. Επιτέλους, κάποτε η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήσει στην άκρη τις τυπικότητες όσον αφορά την ερμηνεία των νόμων και να ασχοληθεί με την ουσία κάθε υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμα:

Ανζητούνται πλούσιοι να φορολογηθούν