ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ 156 «ΝΑΙ» ΣΤΙΣ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Απώλεια ψήφου εμπιστοσύνης, όχι με την κοινοβουλευτική, αλλά την συναισθηματική σημασία, μπορεί να χαρακτηριστεί η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών της συγκυβέρνησης να συμμορφωθούν με την εντολή του πρωθυπουργού να μην πάρουν βουλευτικά αυτοκίνητα.

Με άλλον πρόεδρο Βουλής, πιο έμπειρο και πιο συνεργάσιμο, με έναν πρόεδρο που αφουγκράζεται τον παλμό της πλειοψηφίας θα είχε αποφευχθεί το κάζο. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα της Ζωής.

Ο Αλέξης Τσίπρας το είχε απαιτήσει αυτό από τους βουλευτές και όταν έμαθε ότι κάποιοι αντιδρούσαν, δεν έκρυψε την πικρία και το θυμό του. Να, όμως, που και πάλι δεν συμμορφώθηκαν.

Μόνο τρεις από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι τόσοι από τους 13 των ΑΝΕΛΛ αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο, προνόμιο που έτσι κι αλλιώς θα καταργηθεί στο τέλος του χρόνου που λήγει η σύμβαση της Βουλής. Εκτός κι αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνηθεί στον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει στα του οίκου της και καλέσει τη Βουλή να πάρει αυτή την απόφαση.

Όλα μπορούν να συμβούν, αφού κανείς δεν επιθυμεί τη λιτότητα για τον εαυτό του. Κανείς εκτός από τους έξι βουλευτές που αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο και κυρίως τον Γιάννη Σταθά του ΣΥΡΙΖΑ που επί πλέον δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος να προσλάβει δύο μετακλητούς, ενώ τους δυο αστυνομικούς που εδικαιούτο θα τους παραχωρήσει στο αστυνομικό τμήμα Αλιάρτου, περιοχή από την οποία κατάγεται.

Μια καλή ιδέα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμα:

Σιγή ασυρμάτου για τα 10 δις των πολιτικών