Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΔΑΝΕΙΖΕΙ

 

Να ζει κανείς ή να μη ζει στην Ελλάδα της χρεοκοπίας; Προηγουμένως, όμως πρέπει να απαντήσει σε κάτι πιο άμεσο. Να δανείζεται κανείς ή να μη δανείζεται; Ή ακόμη να δανείζει κανείς ή να μη δανείζει; Ερωτήματα που φέρνει στην επιφάνεια το κρυφτό της Ελλάδος με τους δανειστές.

Το λόγο έχουν οι σοφοί. Και σοφός έχει γίνει αυτός που δάνεισε και έχασε τα λεφτά του, αλλά κι αυτός που δανείστηκε την περίοδο της ευμάρειας και ξεπληρώνει την περίοδο της κρίσης.

- Aν δεν έχεις λεφτά, πάρε δάνειο. Ποτέ μη ζητάς μικρά ποσά. Ζήτα όσα χρειάζεσαι και πάντα να τα ξεπληρώνεις το συντομότερο δυνατό.- Αριστοτέλης Ωνάσης.

- Τράπεζα είναι το μέρος που σου δανείζουν χρήματα, αν μπορείς να αποδείξεις ότι δεν τα έχεις ανάγκη.- Mark Twain, Aμερικανός συγγραφέας.

- Δάνεισε λεφτά σ’ έναν εχθρό και τον κέρδισες. Δάνεισε σ’ έναν φίλο και τον έχασες.- Βενιαμίν Φραγκλίνος, Αμερικανός πολιτικός.

- Τζέντλεμαν είναι κάποιος που πληρώνει τα χρέη του στα χαρτιά, ακόμα κι όταν ξέρει ότι τον έχουν κλέψει.- Λέων Τολστόι, Ρώσος συγγραφέας.

- Το να δανείζεσαι δεν είναι πολύ καλύτερο από το να ζητιανεύεις. Όπως το να δανείζεις με τόκο δεν είναι πολύ καλύτερο από το να κλέβεις.- Gotthold Ephraim Lessing, Γερμανός διαφωτιστής.

- Μερικοί άνθρωποι ντρέπονται τόσο πολύ όταν δανείζονται, που δεν τολμούν να επιστρέψουν τα δανεικά.- Frédéric Dard, 1921-2000, Γάλλος πολιτικός, συγγραφέας.

- Ο Θεός δεν δωρίζει τίποτα, μόνο δανείζει. Και όπως ένας ξεχασμένος δανειστής, επιστρέφει καμιά φορά για να διεκδικήσει το χρέος.- Sacha Guitry, 1885-1957, Γάλλος συγγραφέας.

- Ποτέ μην δανείζεις λεφτά σε κανέναν εκτός αν αυτός δεν τα χρειάζεται.- Ogden Nash, Αμερικανός ποιητής.

- Ένα εθνικό χρέος, αν δεν είναι υπερβολικό, θα είναι για μας εθνική ευλογία.- Alexander Hamilton, Αμερικανός πολιτικός.

- Οι άνθρωποι ζουν πια περισσότερα χρόνια, εξέλιξη που κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνει δυνατή η αποπληρωμή των τριακονταετών στεγαστικών δανείων. Αν νομίζεις πως κανένας δε νοιάζεται αν ζεις ή πέθανες, για προσπάθησε να παραλείψεις κανα δύο πληρωμές.- Earl Wilson, Αμερικανός παίκτης του μπέηζ μπωλ

- Αν χρωστάς 5.000 σε μια τράπεζα, είσαι άσχημα μπλεγμένος μαζί της. Αν χρωστάς 5 εκατομμύρια, η τράπεζα είναι άσχημα μπλεγμένη μαζί σου.- Ανώνυμος

- Σήμερα οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Σ’ αυτούς που έχουν, σ’ αυτούς που δεν έχουν και σ’ αυτούς που δεν έχουν πληρώσει αυτά που οφείλουν.- Earl Wilson, Αμερικανός παίκτης του μπέηζ μπωλ.

 

Διαβάστε ακόμα:

«Ελεγξέ το - διαγραψέ του» ή πλήρωσέ το αμέσως;