ΑΤΙΜΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

H κυβέρνηση επιζητεί έντιμο συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, στο παζάρι όμως με τους υπηκόους της, για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, προτείνει ευθέως έναν μη έντιμο, δηλαδή άτιμο συμβιβασμό.

Όποιος θέλει να νομιμοποιήσει παράνομες καταθέσεις του στην Ελβετία, μπορεί να δώσει μίζα 15% στις ελληνικές αρχές και δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύεται πρακτική ετών, σύμφωνα με την οποία φοροφυγάδες κάθε είδους, μεταξύ των οποίων και ποινικοί, έβγαζαν τα λεφτά τους στην Ελβετία για να μην μπορεί κανείς να ελέγξει πως τα απόκτησαν και βέβαια για να γλιτώσουν φόρους.

Με τη ρύθμιση που προωθείται οι κύριοι φοροφυγάδες, για να μην τους πω κλέφτες και λωποδύτες, θα ξεπλύνουν τις καταθέσεις τους, πληρώνοντας μέρος μόνο των φόρων που τους αναλογούν, ενώ οι νόμιμοι φορολογούμενοι έχουν ήδη πληρώσει μέχρι και το 45% των εισοδημάτων τους.

Μιλάμε για καταθέσεις δισεκατομμυρίων από τη λεηλασία του ελληνικού πλούτου, θέμα που συζητήθηκε στη συνάντηση των Βαρουφάκη και Νικολούδη με τον Ελβετό υφυπουργό Οικονομικών Ζακ ντε Βαντβίλ, κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι οι καταγγελίες για υποθέσεις μαύρου χρήματος στην Ελβετία αυξήθηκαν κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών θα προωθηθεί νομοσχέδιο για την «εθελοντική αποκάλυψη» των κρυφών λογαριασμών στο εξωτερικό που θα νομιμοποιηθούν με κάποιο ποσοστό φόρου και σε περίπτωση που δεν δηλωθούν οι καταθέσεις, η ελβετική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να κλείνει τους λογαριασμούς.

Διαβάστε ακόμα:

Μείωση 36% αντί για αύξηση των κατώτατων μισθών