ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αν η κυβέρνηση θέσπιζε ως υποχρεωτική τη χρήση πιστωτικών καρτών σε όλες γενικά τις συναλλαγές και σε όλη την επικράτεια κανείς δεν θα αντιδρούσε ή μάλλον κανείς δεν θα δικαιούνταν να αντιδράσει.

Πρόκειται για το απόλυτο μέτρο για την πάταξη της φοροδιαφυγής που κανένας, μα κανένας νομοταγής πολίτης δεν θα είχε λόγο να απορρίψει. Τώρα με το όριο των 70 ευρώ που θα ισχύσει στα νησιά άνω των 3.000 κατοίκων, οι μισοί διαμαρτύρονται και οι άλλοι μισοί γελάνε. Όλοι πάντως έχουν βρει το αντίδοτο.

Άλλοι με την κατάτμηση της δαπάνης π.χ. σε δύο 35άρια, άλλοι με προσφορές στα ...69 ευρώ. Μέτρο της πλάκας, που όπως και το προηγούμενο με τις κρυφές κάμερες, μάλλον θα μπεί στο χονοντούλαπο. Ας το ...διασκεδάσουμε ως τότε.

Να δούμε κατ αρχήν ποια νησιά στην Ελλάδα έχουν πάνω από 3000 κατοίκους. Είναι όλα εκτός 15, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή: Αντίπαρος, Αλόννησος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος, Κέα, Κύθνος, Παξοί, Σαμοθράκη, Σέριφος, Σίφνος, Σκύρος, Ύδρα, Φολέγανδρος, Φούρνοι. Δηλαδή, όπως παρατηρούσε εύστοχος αναλυτής, η Αντίπαρος όπου έχουν χτίσει βιλάρες διάφοροι Έλληνες και ξένοι επώνυμοι ή η Ύδρα (!) δεν είναι προορισμοί εύπορων επισκεπτών, ενώ η Κάλυμνος ας πούμε ή η Κάρπαθος είναι...

Και δεν φτάνει που θα θεωρούνται εύποροι όλοι οι επισκέπτες αυτών των νησιών, αλλά μαζί με αυτούς θα μπαίνουν στο στόχαστρο και οι ντόπιοι που επίσης θα πρέπει να ψωνίζουν με κάρτες.

Αν το μέτρο αποδειχθεί αποτελεσματικό θα είναι προς μία κατεύθυνση. Να σταμπάρει η εφορία το επίπεδο των διακοπών, από τις επιμέρους δαπάνες που θα κάνουμε...

Διαβάστε ακόμα:

Μισθούς Ελλάδας διαφημίζουν οι Αλβανοί στους επενδυτές