ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΟΔΥΝΗΡΑ ΜΕΤΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης είναι η τελευταία τρομοκρατική ...προκήρυξη που κυκλοφορεί. Το βασικό σενάριο προβλέπει κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αναδρομικά από 1-1-2015 για ύψος ετήσιου εισοδήματος πάνω από 50.000 ευρώ.

Αυτό θα έχει ως επίπτωση μειώσεις στους μισθούς από 459 ευρώ ως και 1.260 ευρώ τον χρόνο. Υπάρχει βεβαίως και άλλο πολύ χειρότερο σενάριο. Δηλαδή αύξηση αναδρομικά της έκτακτης εισφοράς για όσους έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ το χρόνο κατά 30% και κατά 40% με 50% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ. Ένα τρίτο σενάριο προβλέπει να αλλάξουν και οι κλίμακες της έκτακτης εισφοράς ειδικά για τα μεσαία εισοδήματα από 25.000 ευρώ τον χρόνο και πάνω.

Από πού να γλιτώσεις; Άπό τις διαρροές για νέες μειώσεις στις συντάξεις, τις μεγάλες αυξήσεις στη φορολογία και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για στάση πληρωμών μέχρι να επέλθει συμφωνία. Κάθε μέρα και μία ...προκήρυξη δημοσιεύεται και στον διεθνή Τύπο, με εξαίρεση, τη Δευτέρα, τα βρετανικά μέσα που αφιέρωσαν τις πρώτες σελίδες τους στη νεογέννητη πριγκίπισσα.

Και όσον αφορά τις μειώσεις στις συντάξεις, αυτές διαψεύδονται από τους συναρμόδιους υπουργούς, όσον αφορά, όμως την αύξηση της φορολογίας, οι πληροφορίες εμπλουτίζονται ολοένα και με περισσότερες λεπτομέρειες. Ίσως γιατί αντί για τα σενάρια, έχει αρχίσει να αποσύρεται ο αρμόδιος υπουργός...

Διαβάστε ακόμα:

Επέλαση συνταξιούχων στα δημόσια ταμεία