Η ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΗ ΑΡΠΑΚΤΗ

 

«Γιατί δεν έγραψες για το μεγάλο μποξαδόρικο ματς». Ένα χέρι είναι αυτό. Δεν μπορώ να γράφω για όλα. Είναι αδύνατον. «Όχι, λέει, διαφωνώ, ειδικά για το συγκεκριμένο event θέλαμε τη γνώμη του, κύριε αποδυτηριάκια. Να το πιάσεις το θέμα όπως μόνον εσύ μας χώσεις ίσως στο θυσιαστήριο και μας μυήσεις...».

Λοιπόν. Δύο πριμαντόνες της επαγγελματικής πυγμαχίας βρέθηκαν στο ριγκ. Στημένη δουλειά από το σύστημα που σε μια βραδυά, αν είναι δυνατόν, ξέσκισε. Εκατομμύρια δολάρια. Μια γιορτή που είχε απόλυτη επιτυχία, από κάθε άποψη, κυρίως εμπορική.

Όταν λέμε στημένη δουλειά εννοούμε σε επίπεδο show. Δεν είμαστε κορόιδα να δούμε το έργο από πλευράς «πυγμαχίας». Όχι, βέβαια. Οι δυο αντίπαλοι δεν μπορούν να παίξουν πυγμαχία, είναι τελειωμένοι. Διαλυμένοι. Εξαντλημένοι από μια μακροχρόνια καριέρα.

Δεν ανέβηκαν στο ριγκ για να συνεχίσουν την... καριέρα τους ο νεγροαμερικάνος Μαίηγουέδερ και ο Φιλιπινέζος Πακιάο. Ξεζουμισμένοι είναι. Και χοντροκονομημένοι. Ο 36χρονος Μάνι Πακιάο, απόφοιτος Δημοτικού που από πιτσιρίκι άρχισε να βγάζει το ψωμί του από το κορμί του. Από την πυγμαχία. Μέχρι που έφτιαξε αλυσίδα φούρνων. Λέμε. Παιδί της επαγγελματικής πυγμαχίας ο Φιλιπινέζος καμάρι της πατρίδας του, με οκτώ παγκόσμιους τίτλους. Γι' αυτό του έδωσαν κι ένα βαθμό στο στρατό.

Ο άλλος, ο αράπης, ένα χρόνο μεγαλύτερος, τεράστιος μποξαδόρος, 3ος στα 57 κιλά, στους ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα, το 1996, όπως συνηθίζεται, ήταν επόμενο να περάσει στον επαγγελματισμό, μετά από μία σύντομη παρουσία στην ερασιτεχνική πυγμαχία.

Ασύλληπτα ποσά μόνον από τα pay-tv. Και απ' αυτό το πακέτο έχουν ποσοστά οι δύο μποξέρ, που έκαναν την πιο γερή μπάζα από αυτή την αρπακτή στη δύση της καριέρας τους. Λάθος! Δεν υπάρχει πλέον καριέρα. Το όνομά τους απλά έβαλαν οι δυο μποξεράδες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης για κρουαζιέρα στο Αιγαίο