ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αλλεργία με τους διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος έχει πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς δεν εξηγείται το φαινόμενο να κατηγορεί τον Στουρνάρα για πολιτική παρέμβαση με τις επισημάνσεις του στην έκθεση του προς τη Βουλή, ενώ στο παρελθόν είχε επικρίνει τον προηγούμενο διοικητή για το ακριβώς αντίθετο, ότι δεν είχε ενημερώσει εγκαίρως το λαό για την επερχόμενη κατάρρευση της οικονομίας. Δηλαδή δεν είχε κάνει πολιτική παρέμβαση.

Το 2013 ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δέχθηκε και πάλι τα πυρά του Σύριζα, δια στόματος Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά για τι νομίζετε; Επειδή με την ετήσια έκθεση του, ο Γ. Προβόπουλος έκανε, λέει πολιτική παρέμβαση, θεωρώντας, όπως ανέφερε, το εκλογικό αποτέλεσμα ως θετική απάντηση του ελληνικού λαού όσον αφορά στο ιστορικό διακύβευμα της παραμονής στο ευρώ.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, ο Προβόπουλος ήταν μαύρο πρόβατο για τους Συριζαίους και μόνο όταν τη θέση του κατέλαβε ο Στουρνάρας και έκανε δηλώσεις για τον κίνδυνο έλλειψης ρευστότητας, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου ο Α. Τσίπρας τον αναζήτησε για να τον συμβουλευθεί. Τότε μόνο θετικά σχόλια ακούγονταν από τους Συριζαίους για τον πρώην διοικητή. Αντίθετα, έκδηλη ήταν η κυβερνητική αντιπάθεια για τον νυν διοικητή από τον καιρό που ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ως διοικητής, ο Γ. Στουρνάρας έχει υποστεί τρεις μέχρι στιγμής μετωπικές επιθέσεις. Μόνο που στην τελευταία, αυτή που άρχισε η Ζωή, οι Συριζαίοι δεν έχουν συνεννοηθεί γιατί ακριβώς τον χτυπάνε. Η πρόεδρος της Βουλής δεν είχε διαβάσει την έκθεση προτού αρχίσει τον εξάψαλμο εναντίον του και τον επέκρινε για τα τυπικά. Για το ότι η έκθεση δεν είχε υποβληθεί εγγράφως, αλλά σε στικάκι και ότι με την αποστολή της μία εβδομάδα νωρίτερα ο Στουρνάρας αποπειράθηκε να χαλάσει τη συνεδρίαση της επιτροπής της Αλήθειας για το χρέος.

Άλλοι τον κατηγόρησαν για πολιτική παρέμβαση με την πρόβλεψη του ότι αν δεν υπογράψουμε τη συμφωνία θα χρεοκοπήσουμε και θα βγούμε και από τη Ευρωπαική Ένωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είναι ανεξάρτητος για να πράττει και να λέει κατά το δοκούν και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μία δυσκολία να συμβιβαστεί με τα ανεξάρτητα κράτη μέσα στην ελληνική επικράτεια. Ο Α.Τσίπρας δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι την πιο σκληρή κριτική για τις θέσεις του για την Οικονομία την έχει δεχθεί από τους δύο τελευταίους διοικητές, τον Γ.Στουρνάρα και τον Γ. Προβόπουλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο καθένας με τη μαλακία του