ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ καταργούσε τα μνημόνια με ένα νόμο που θα περιείχει μόνο ένα άρθρο. Μετεκλογικά, τα νομιμοποιεί. Και μαζί με αυτά, νομιμοποιεί και τους σκληρούς εφαρμοστικούς νόμους. Στην πρόταση της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό φαίνεται καθαρά.

«Οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012 έχουν μερικώς ωφελήσει τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος... Επιπλέον πολύ πιο φιλόδοξα και θαρραλέα βήματα απαιτούνται για την ολοκλήρωση αυτών των μεταρρυθμίσεων...».

Ποια είναι τα νέα θαρραλέα βήματα;

Είναι τα 5 ευρώ που θα μειωθεί μια κύρια σύνταξη των 500 ευρώ, εξαιτίας της αύξησης της εισφοράς Υγείας από 4% σε 5%, όπως προτείνει η συγκυβέρνηση.

Είναι τα 15 ευρώ που θα χάσει ο συνταξιούχος που παίρνει επικουρική 300 ευρώ, εξαιτίας της καθιέρωσης εισφοράς Υγείας ύψους 5%, όπως προτείνει η συγκυβέρνηση.

Είναι τα 5,86 ευρώ που θα χάσει ο μισθωτός των 586 ευρώ του κατώτατου μισθού από την αύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς του κατά 1%, όπως προτείνει η συγκυβέρνηση.

Είναι βεβαίως και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και οι δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις... Τα πιάσαμε τα λεφτά μας...

Διαβάστε ακόμα:

Μέχρι πότε το μπουρδέλο θα ζει με ξένα λεφτά