ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, έλεγαν οι σοφοί και ιδού η απόδειξη. Κώστας Λαπαβίτσας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για τις ουρές στα ΑΤΜ: «Υπάρχουν οι έλεγχοι στις τράπεζες, ήδη έχει υπάρξει μια σταθεροποίηση της κατάστασης. Αυτό, τις επόμενες ημέρες θα εξομαλυνθεί περισσότερο, όσο ο κόσμος θα συνηθίζει αυτή την κατάσταση, για τώρα. Άρα, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, γιατί υπάρχει έλεγχος».

Όλα τελικά είναι θέμα συνήθειας. Ακόμη και η ζωή χωρίς σύνταξη...

Ωστόσο, δεν ήταν ο μόνος που το ...διασκέδασε. Λίγο μετά την επιβολή των capital controls Γιάνης Βαρουφάκης και Νίκος Βούτσης σε χαλαρή διάθεση το... «κολλάνε» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Απτόητοι, κάνουν... high five, προσερχόμενοι για το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο λίγο πριν το δραματικό διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον ελληνικό λαό. Εκτός από χιούμορ, η κυβέρνηση διαθέτει και ψυχραιμία.

«Τα χρήματα είναι χαρτιά, θα βρεθούν. H αξιοπρέπεια δεν αγοράζεται. Δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον της χώρας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Ήταν ο μόνος που απάντησε στο καφτό ερώτημα που θα βρεθούν τα χρήματα για την ενίσχυση της οικονομίας αν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το όχι. Οι άλλοι κατάπιαν τη γλώσσα τους, ίσως γιατί δεν διαθέτουν χιούμορ.

Διαβάστε ακόμα:

Η αλήθεια είναι για την ασφάλεια των τραπεζών