ΔΗΛΩΝΕ 11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ 340 ΔΙΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αυτό είναι το... μεγαλείο της δημοκρατίας. Να επιλέγεις για κυβερνήτη όποιον θέλεις και λογαριασμό να μη δίνεις. Έτσι κάναμε κι εμείς στις 25 Ιανουαρίου το 2015. Ψηφίσαμε Τσίπρα. Και τον ψηφίσαμε και τον ξαναψηφίσαμε για να σπάσει μερικά μούτρα. Για να βάλει στη θέση τους μερικούς που μας κουνήθηκαν.

Ξεχάσαμε, όμως, κάτι πολύ βασικό. Ότι ο άνθρωπος που στέλναμε στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί το μέλλον της χώρας δεν ήξερε τη γλώσσα των συνομιλητών του. Επιπλέον ήταν άψητος επαγγελματικά, άπειρος πολιτικά και - το σημαντικότερο - είχε μάθει να συναλλάσσεται αν όχι σε διαφορετικό νόμισμα, σίγουρα σε διαφορετικής κλίμακας ποσά. Αυτοί σε δεκάδες δισεκατομμύρια, αυτός σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ομόρρυθμη τεχνική εταιρία που είχε συστήσει με τον εξάδελφο του Γ. Τσίπρα ο σημερινός πρωθυπουργός παρουσίασε το πρώτο έτος λειτουργίας της, το 2006, κέρδη 7.091 ευρώ και το 2007 ζημιά 3.534,07 ευρώ.

Αντίστοιχα, το ατομικό εισόδημα του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε στα ίδια χαμηλά. Το 2006 στα 9.500 ευρώ και το 2007 στα 11.174,60 ευρώ. Και βρέθηκε να κάνει νταραβέρ για τι ποσά με την Μέρκελ και την Λαγκάρντ. Για 340 δισεκατομμύρια. Ποιος θα τον έβαζε τμηματάρχη στην επιχείρηση του. Κανείς.

Ένας πρωθυπουργός που δεν ξέρει τι θα πει μεροκάματο και βάλθηκε να λύσει το πρόβλημα της χώρας με πολιτικούς όρους και όχι οικονομικούς, όπως επέμειναν οι πιστωτές.

Διαβάστε ακόμα:

Η ευθύνη για το πιθανό κούρεμα των καταθέσεων