ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Τα πακέτα που λείπουν από το δημόσιο ταμείο κάποιοι τα έφαγαν. Κάποιοι συγκεκριμένοι. Βρήκαν και έκαναν, θα μου πεις. Μιλάμε για ξέσκισμα. Για τέτοιο πράμα μιλάμε. Για χοντρή, πολύ χοντρή κονόμα. Και για το παραμικρό ευρώ έχουν πέσει υπογραφές. Οι τραβηκτικές έχουν επώνυμο.
Πρωθυπουργού, υπουργού, υφυπουργού, διοικητή τραπέζης, προέδρου οργανισμού, διευθύνοντα συμβούλου κρατικής επιχείρησης. Κι αν οι ίδιοι δεν έκαναν παντελόνι το μερτικό τους, η ευθύνη τους είναι δεδομένη στη χρεοκοπία της χώρας.

Για παράδειγμα. Στα 5 δις ευρώ βρήκανε ότι έφθασαν τα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Φοβερό νούμερο. Πάρτε να φάτε. Δάνεια αγύριστα. Χαμένα λεφτά. Γι’ αυτό τους διορίσανε, η αγωνία τους ήταν πως να κάνουν τις τραβηκτικές, τις αρπακτικές, ας τεζάρει η τράπεζα, το όποιο κρατικό μαγαζί, η ίδια η Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Όλοι αυτοί οι διακεκριμένοι που λήστεψαν, κανονικά και με το νόμο. Μπήκαν στο σπίτι μας και μας ξεβράκωσαν.
Ο λογαριασμός είναι συγκεκριμένος. Τόσα, συν τόσα, συν τόσα, συν τόσα, στη σούμα τόσα. Κρατικά λεφτά που τα «διαχειρίστηκαν», που τα σκότωσαν κρατικοί λειτουργοί. Εκλεγμένοι και διορισμένοι από εκλεγμένους.

Φοβερό. Το έγκλημα. Όχι επειδή φαλήρησαν ένα κράτος, αλλά γιατί δεν υπάρχουν υπεύθυνοι. Επειδή οι ένοχοι είναι όλοι αρχηγοί και υπαρχηγοί. Σωτήρες όλοι.

Διαβάστε ακόμα:

Ουρές στις τράπεζες δεν υπάρχουν στη ...Βουλγαρία!